A múzeum idén a szokásosnál is több programmal készül a szülők és gyermekeik számára, hiszen 2018 a Családok éve. Havonta egy csütörtökön kismamákat és kispapákat várnak 12 hónaposnál nem idősebb babával játékos tárlatvezetésre a magyar festészet legszebb családi képei között. Minden hónap harmadik szombatján a 26 év alattiak és a 18 év alattiakat kísérő két felnőtt számára a belépés díjtalan az állandó kiállításokra, melyeken minden alkalommal egy kiemelkedő műalkotás köré szervezett játékos foglalkozáson is részt vehetnek az érdeklődő családok.

Mindezeken kívül bárki rendezhet születésnapi gyerekzsúrt a Galériában, ahol a múzeum dolgozói szerveznek programot a kiállítóterekben, majd a látottak feldolgozását segítő örömteli alkotásra invitálják az ünneplőket. Idén nyáron összesen hat tábort indítanak különböző témákban a gyermekek részére a Magyar Nemzeti Galériában és a Vasarely Múzeumban.

Ezúttal, május első szombatján, május 5-én pedig tavaszi zsongásra is hívnak mindenkit. ?Felfedezzük a panorámateraszokat, ahova csak e különleges alkalommal látogathatunk ki. Körbejárjuk a gyűjteményeket: színes-szagos tárlatvezetések illata lengi be a teret és a MintaPintyek koncertjétől zeng a ház. Kacagva próbáljuk megoldani az élő társasjáték feladatait, virágok után nyomozunk, kézműveskedünk és gyönyörködünk a szép környezetben? ? olvasható a Galéria honlapján.

A programokon a felnőttek 1000 forintért, a gyermekek 500 forintért, a két éven aluliak pedig ingyen vehetnek részt előzetes regisztráció nélkül, a belépővel pedig egyúttal a múzeum állandó kiállításait is megtekinthetik. A jegyek megvásárolhatók személyesen a Nemzeti Galéria C épületének jegypénztárában vagy elővételben a www.jegymester.hu oldalon.

További információ a családbarát rendezvényekről: http://csaladokeve.hu/.

Antal Lilla

Forrás: mng.hu