fbpx

Pletykafészket hordanak össze a Centrálban

 

A 88. utca foglyai, a Legénylakás és a Furcsa pár után ez az előadás is felhőtlen szórakozásnak ígérkezik, bár Simon műve értelmezhető szatirikus társadalomkritikaként is: a felső tízezer világában játszódó történet egyetlen este eseményeit, egy katasztrofálisan végződő vendégség történetét meséli el. Egy vezető politikus otthonába, a tizedik házassági évfordulójára érkeznek sorra a procc vendégek ? csak éppen pont a házigazdák hiányoznak. A váratlan helyzettől kétségbe eső házaspárok egyre inkább abszurdan kezdenek viselkedni, a képmutatók arcáról lefoszlik az álarc ? miközben a közönség dől a röhögéstől.

 
?A maga elrajzolt módján a darab az életfélelmeinkről szól: annyira ragaszkodunk a megszerzett egzisztenciális helyzetünkhöz, hogy elfelejtünk élni. Az álmaink eltűntek, a rugalmasságunk oda, a valóságos ambícióink a semmibe vesztek, és helyette csak a görcsös félelem maradt. Neil Simon azonban rendkívül szórakoztatóan ábrázolja ezt az állapotot, szándékaink szerint színpadi burleszket láthat majd a közönség, egy igazi rohangálós őrültekházát? – nyilatkozta a darabról Puskás Tamás.
 
Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter ezúttal már negyedik alkalommal vendégeskedik a Révay utcában. Újra színpadon lesz Liptai Claudia. Éppen csak bemutatták a Cabaret című musicalt, de Básti Juli máris újra próbál ? színpadi partnere ezúttal nem más, mint Scherer Péter.

A rovat további cikkei