Az Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) régi, fontos hagyományt elevenít fel, amikor országos hatókörű diákszínjátszó tábort szervez. Az egyesület felhívásban hirdetett nyílt pályázatot diákszínjátszók, diákszínjátszó csoportok, csoportvezetők, illetve színpadiszöveg-írással foglalkozók részére. A pályázat célja, hogy táborozási lehetőséget biztosítson mindazok részére, akik színházi alkotótáborban kívánnak részt venni. Az ODE-tábort 2021. augusztus 15-22. között Gyomaendrődön rendezik meg.

A jelentkezőknek – attól függően, melyik csoport tagjai kívánnak lenni – rövid bemutatkozást, motivációs levelet, esetenként videós prezentációt kell benyújtaniuk. Az egyhetes, intenzív tanulási, kikapcsolódási, szórakozási és feltöltődési lehetőséget jelentő táborban jelképes jelentkezési díjért lehet részt venni, amely már tartalmazza a szállás, az étkezés, a tréningek és a kapcsolódó színházi programok díját is.

A szervezők a pályázat keretében két diákszínjátszó csoportot, továbbá tizenöt egyénileg jelentkező diákszínjátszót, tíz csoportvezetőt, illetve öt, 26 év alatti, színpadiszöveg-írás iránt érdeklődő fiatalt várnak Gyomaendrődre. A jelentkezőket 2021. április 5-ig várják, a pályázatokat 2021. május 31-ig bírálja el az ODE választmánya. Előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik az ODE korábbi rendezvényein nem tudtak részt venni.

További részletek a diakszinhaz.hu oldalán találhatóak.