A Figura Stúdió Színház által szervezett, tíz napon át tartó fesztiválra 14 városból érkeznek társulatok. A programkínálatban az előadások mellett könyvbemutató és -vásár, koncertek, kiállítások, filmvetítés, workshop és vacsoraszínház is szerepel.

Sajtótájékoztatón ismertették a programot az esemény szervezői
Fotó: Kolozsi Borsos Gábor

Az előadások között szerepel a Szatmárnémeti Északi Színház – Harag György Társulattól Shakespeare: Tévedések vígjátéka, a Yorick Stúdiótól (Marosvásárhely) Székely Csaba: Szeretik a banánt, elvtársak?, a Radu Stanca Színház – Német Tagozatától (Szeben) Alan Ayckbourn: Kígyó a fűben című darabja. Az Újvidéki Színház Lénárd Róbert: Fekete – az utolsó szerb felkelés című művét, a Káva Kulturális Műhely (Budapest) Kovács Dániel Ambrus, Róbert Júlia: Lady Learjét mutatja be.

Lady Lear. Káva Színház
Andráska Gábor fotója

Két színházi előadást tartanak Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen, és három kiállítást is megnyitnak a fesztivál részeként.

Simándy József operaénekes 100. születésnapja alkalmából rendezett emléktárlat a magyarországi Balassi Intézet gondozásában kerül Gyergyószentmiklósra.

A fesztiválon Hodgyai István színházi plakátjaiból és Benedek Levente kollázsaiból kiállítást rendeznek. Benedek Levente workshopot is tart, amelybe bárki bekapcsolódhat és elkészítheti saját kollázsát.

A Városi Könyvtárban bemutatják Kele Fodor Ákos könyvét, illetve könyvvásárral is várják az érdeklődőket.

Nyitókép: A. P. Csehov: Három nővér (Figura Stúdió Színház). Fotó: Bartalis Előd

Részletek itt.