A 35 ország 200 társulatát vendégül látó 10. Nemzetközi Színházi Olimpia rendezvénysorozathoz az egri Gárdonyi Géza Színház is csatlakozott.

A színházi olimpia a hagyomány és a korszerűség jegyében, illetve az ókori olimpiák szellemében 1995-ben Görögországban életre hívott színházi találkozó. A 2023-as magyarországi olimpia a színházi olimpiák történetének 10. eseménye, melynek keretében a budapesti és a vidéki teátrumok nemzetközi, illetve határon túli produkciót fogadhatnak.

A Gárdonyi Géza Színházban április 7-én 19 órától lesz látható az izraeli Kamea Dance Company előadásában a Máté-passió 2727 című táncelőadás Tamir Ginz koreográfiájával.

Az izraeli társulat balettprodukcióját Johann Sebastian Bach zenealkotása ihlette, és épp nagypénteken láthatja a közönség. A Kamea Dance Company, az izraeli tánc „szerencsehozó talizmánja” az elmúlt két évtizedben világszerte meghódította a közönséget. A társulatot egyedülálló stílusáról ismerik, amely erős drámai témákat és intenzív, virtuóz mozgást ötvöz.

Nyitókép: Máté-passió 2727. Fotó: Kfir Boltin