fbpx

Színházi programok három Veszprém megyei faluban

Színházi programsorozatnak ad otthont három Veszprém megyei település, Magyarpolány, Dörgicse és Pécsely, ahol május végétől június közepéig mások mellett Eperjes Károly, Rékasi Károly és Benkő Péter lép a közönség elé.

A programsorozat első előadásaként május 27-én délelőtt a Zirano Bábszínház Babszem Jankó című produkciója érkezik a magyarpolányi Pajtaszínházba. Június 11-én Silentio transeo – A XX. század elhallgatott irodalma című pódium-előadást tekintheti meg a közönség Molnár Anikó és Papp Attila színművészek tolmácsolásában. A Soproni Petőfi Színház, az Esztergomi Várszínház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Forrás Színház koprodukciójában mások mellett Hamvas Béla, Márai Sándor, Herczeg Ferenc, Fekete István műveiből hallhatnak részleteket. Június 18-án a Sík Sándor művéből készült tragédiát, az István királyt tűzik műsorra.

Benkő Péter Jávor Pali utolsó mulatása
Fotó forrása: atempo.sk

Dörgicsére május 30-án Fabók Mancsi Bábszínháza érkezik A székely menyecske meg az ördög című családi előadással. Ugyanezen a napon a Jávor Pali utolsó mulatása című előadást láthatják a nézők Benkő Péter főszereplésével. Nemes Levente Az örök idő erdejében című zenés műsora június 19-én látható majd. Eperjes Károly Az igazat mondd, ne csak a valódit című önálló estjére június 20-ára válthat jegyet a közönség.

Pécselyen június 6-án Rékasi Károly Szerelmem, Erdély című előadása kerül színre. Június 12-én a Silentio transeo – A XX. század elhallgatott irodalma című pódiumprodukció látható, majd június 19-én este Sík Sándor István király című drámája zárja a nyári színházi szezont.

Nyitókép: Babszem Jankó – Zirano Bábszínház. Fotó forrása: ziranoszinhaz.hu

A rovat további cikkei