Kaposvári színinövendékek és zalai néptáncosok közreműködésével mutatja be pénteken a zalaegerszegi Kvártélyház A Pál utcai fiúk zenés változatát.

A Kvártélyház Szabadtéri Színház idei bemutatójának, a Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által Molnár Ferenc klasszikusa alapján alkotott zenés játéknak a rendezője Tompagábor Kornél.

A rendező elmondta: a nagy sikerű darab zalaegerszegi változatának sajátossága, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemhez tartozó kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet hallgatói, valamint a Zalai Táncegyüttes néptáncosai közül többen is a grund őrzői vagy a vörösingesek jelmezébe bújnak.

A kaposvári színészképzésben részt vevő másod- és harmadéves hallgatókat az előadás színpadra állításában tanáruk és mentoruk, Uray Péter segítette, a fiatalok közül került ki Nemecsek, Boka és Geréb megformálója is Szentgyörgyi Dániel, Balaskó Bence és Csabai Csongor személyében. Nemecsek egyszerre két alakban is megjelenik a darabban, a még csak általános iskolás Száraz Zalán a főhős lelkét, gondolatait testesíti meg.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjai ezúttal sem hiányoznak a színpadról, a Kvártélyházban örökös tagnak számító Hertelendy Attila mellett Ticz András is színpadra áll, Janó, a grund őre, illetve Áts Feri szerepében.

A zalai megyeszékhelyen látható zenés játék díszleteit Mészáros Tibor, a jelmezeket Szőke Julianna tervezte − mindketten a zalaegerszegi kőszínház társulatának tagjai −, a koreográfus Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője.

Az eredeti elképzelések szerint nyolc estén át játszották volna a darabot a zalai szabadtéri színpadon. Miután azonban már két héttel korábban minden jegy elkelt, ezért egy újabb előadásnapot is beillesztettek a naptárba.

Fotó: Zalai Hírlap/Pezzetta Umberto