A legigényesebb hazai szórakoztató műsorokat, a legjobb műsorvezetőket és színészeket választották meg 8 kategóriában az Epizód Magazin, a Hír24, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét szakújságírói április 27-én a Pesti Vigadóban.

SCS_5229

Ördög Nóra, aki a legjobb női műsorvezetőnek járó díjat kapta, éppen Az ének iskolája forgatásán volt, ezért telefonon keresztül mondott köszönetet. Nóra bevallotta, hogy bár elsősorban a közönségnek szerepel, minden adás után nagy izgalommal olvassa a róla szóló kritikákat, ezért különösen örül ennek a pozitív visszajelzésnek. Gundel Takács Gábor, aki idén másodszorra lett a legjobb férfi műsorvezető, köszönőbeszédében azt emelte ki, hogy a Televíziós Újságírók Díja az együttműködésről és nem a tévécsatornák közötti versengésről szól.

A Televíziós Újságírók Díját tavaly alapították azzal a nem titkolt céllal, hogy minőségi mércét adjanak a legnépszerűbb hazai tévéműsoroknak és készítőiknek. Az alapítók hangsúlyozták, hogy klasszikus kritikai attitűdöt képviselve, és nem a nézettségi adatok alapján szavazzák meg az elismerést. Bár tavaly egyetlen sajtóközleményben jelentették be a díjazottakat, a kezdeményezés nagy visszhangot váltott ki jelezve, hogy igény van egy nagyszabású díjátadóra. Ez 2015-ben lehetővé vált a NuMuvee Hungary Kft. – a Játék határok nélkül vetélkedő hazai gyártója és forgalmazója – támogatásának köszönhetően.

SCS_5549

?Amerikában és Nyugat-Európában számos tévés újságírói és kritikusi díj létezik, ezeknek sok éve értékes hagyományuk van. Azt láttam viszont, hogy Magyarországon nincs ilyen, ezért hiánypótló ez a kezdeményezés? ? mondta megnyitó beszédében Kenderessy Szabolcs ötletgazda, a SorozatWiki főszerkesztője.

?A kritikusokat lehet szeretni vagy nem szeretni, de ők azok a külső szemlélők, akik a közönség mellett meg tudják ítélni egy produkció értékét. Producerként nagyon sokat tanulunk az újságírók véleményéből, ezért üdvözöljük és köszönjük ezt a kezdeményezést? ? mondta Tompa Tímea és Farkas József, a NuMuvee Kft ügyvezetői.

SCS_5636


Díjazottak
a 2014-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

 

Nagyszabású showműsor

Sztárban sztár (TV2)

 

Vetélkedő

A konyhafőnök (RTL Klub)

 

Magyar sorozat

Terápia (HBO)

 

Stand-up comedy vagy talk show

Showder Klub (RTL Klub)

 

Női műsorvezető

Ördög Nóra

 

Férfi műsorvezető

Gundel Takács Gábor

 

Színésznő (tévésorozat)

Gubík Ági (Barátok közt)

 

Színész (tévésorozat)

Mácsai Pál (Terápia)