bethlen_teri_sz._600x401.png
Színpadbejárás

A Nőkből is megárt? című előadást, amelyet 2017-es bemutatója óta sikerrel játszik a színház, gondos válogatást követően a szakemberek és a színház együtt választották ki az akadálymentesítésre. Tordai Teri színésznő,  aki a darabban lányával, Horváth Lilivel anya-lánya szerepben látható, maga is nagy híve az akadálymentesítésnek.

A látássérültek az előadás előtti fél órában egy csak nekik szervezett színpadbejáráson is részt vesznek, ahol a szereplőkkel is találkozhatnak.


bethlen_teri_sz._2_600x387.png
Tordai Teri és Horváth Lili
Fotó: Kállai Tóth Anett

A kezdeményezés nem újdonság a Bethlen Téri Színház életében. A tavalyi évadban, szintén az AKKU, vagyis az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesülettel közösen, valósítottak meg audionarrált, integrált előadást két alkalommal. Akkor kisgyermekek számára akadálymentesítették A háromágú tölgyfa tündére című darabot.

Az előadáshoz egy előnarráció készült a nézők számára, ami az interneten keresztül már jóval az esemény előtt elérhető, és az estével kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza, mint például a díszlet, a jelmezek és a szereplők bemutatása, a rendezés sajátosságai, a darab háttere. A színház tervei közöttt a következő évadban a már elkészült és újabb előadások audionarrálásán kívül jelnyelvi tolmácsolással kísért előadás is szerepel.