?Úgy látszik, valahogy olyannak tettek ide erre a világra az én őseim, hogy akkor is létezni tudjak és képes legyek, ha ennyi minden batyut kell a hátamon vinnem? ? mondta a színművész, akit élete során sok veszteség ért. Csernus Mariann fél évszázadon át volt a Nemzeti Színház tagja. Olyan emlékezetes szerepekben láthatta a közönség, mint a Bánk bán Melindája, vagy Madách Imre Cippórája.

CsernusMariann2

 

?Olyan elképesztően sűrű élet, olyan döbbenetes életbölcsesség, tapasztalat és humor jellemzi, szarkasztikus, maró humor, ami egyszerűen utánozhatatlan, és mindenhez ad tartást, amivel ő rendelkezik? ? mondta az ünnepeltről Guelmino Sándor rendező.

 

Mariann 2000-ben csatlakozott a Magyar Színház társulatához. Önálló estjét, amely a Károlyi-féle Vizsolyi bibliát dolgozza fel, több mint ötszázszor tűzték műsorra. Az idős színművész jelenleg is játszik a Magyar Színház Házasságon innen, házasságon túl című előadásában, színpadi és filmes szerepei mellett pedig könyvfordítóként és pszichológiai művek írójaként is ismert.

 

Forrás: MTI

Fotó: pestimagyarszinhaz.hu