sam
Maria Wojtyszko: Sam, avagy felkészülés a családi életre
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadása, rendezte: Bocsárdi László
Fotó forrása: szinhaz.w3h.hu

A Kárpát-medence magyar teátrumainak legjelentősebb szakmai találkozóján változatos programokkal és 13 versenyelőadással várják az érdeklődőket. A programba kerülő előadásokat Balogh Tibor szakíró válogatta. Kiemelt szempont volt, hogy kapjanak több figyelmet a színházak közötti együttműködés eredményeként létrejött produkciók.

Leleszi_Tibor_polgarmester_Petnehazy_Attila_miniszteri_biztos_Gyorffy_Andras_szinmuvesz
Leleszi Tibor polgármester, Petneházy Attila miniszteri biztos
és Györffy András színművész

Az anyaországi és a határon túl működő színházak együttműködésének lehetőségeiről kerekasztal-beszélgetés keretében már tavaly is szó esett. Azok a színházak, amelyek egymással jó partneri kapcsolatban dolgoznak megoszthatták eddigi tapasztalataikat és gyakorlataikat. A téma fontossága indokolta, hogy a beszélgetés az idei fesztiválon is folytatódjék. Ennek során lehetőség nyílik áttekinteni az eddigi eredményeket és azokat a változásokat, amelyek a határon túli színházak támogatásában megvalósultak, keresve a színházak közötti szakmai együttműködések egyéb formáit.

apatlanul
Csehov: Apátlanul a Nagyváradi Szigligeti Színház előadásában
Rendezte: Botos Bálint. Fotó forrása: szinhaz.w3h.hu

A június 25-én, kedden sorra kerülő kerekasztal-beszélgetés moderátora Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója. Felkért hozzászólója Petneházy Attila színművész, magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos és a koprodukcióban érdekelt, meghívott színházvezetők.

A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának részletes programja megtekinthető a fesztivál weblapján.

Nyitókép: Györffy András