kovatsadel_dobostamas
Kováts Adél
Fotó: Dobos Tamás, forrás: radnotiszinhaz.hu

Az idei bemutatók sora a Moliére ? the passion című darabbal indul október 18-án Hegymegi Máté rendezésében. Feridun Zaimoglu, Günter Senkel és Luk Perceval színdarabja négy Moliére-komédia (A mizantróp, Don Juan, Tartuffe, A fösvény) kortárs újragondolása. A főbb szerepekben Pál András, Kováts Adél, Sodró Eliza, Porogi Ádám és Schneider Zoltán látható.

 

Október 20-án mutatják be a Radnóti Tesla Laborban Nick Payne kortárs angol szerző darabját Csillagképek címmel Lovas Rozi és Brasch Bence előadásában, Szilágyi Bálint rendezésében. Alföldi Róbert rendezi a harmadik bemutatót: Franz Xaver Kroetz A vágy című darabját. A premier december 21-én lesz a Radnóti Tesla Laborban, Kováts Adél, Schneider Zoltán, Lovas Rozi és Vilmányi Benett előadásában.

 

schneider_zoltan21_600x469
Schneider Zoltán
Fotó: Csákvári Zsigmond

George Bernard Shaw szatirikus drámáját, A szerelmesek házait Valló Péter rendezi, László Zsolt, Sodró Eliza főszereplésével. Az előadást február 23-án mutatják be.

 

Társadalmi problémát feszeget Schwechtje Mihály filmrendező a GINA című előadásban a Radnóti Tesla Laborban, az előadást közösen írja és rendezi a Radnóti színészeivel és a meghívott művészekkel. Az előadásban részt vesz Hajdu Szabolcs, Kelemen József, László Zsolt, Martin Márta, Schneider Zoltán és Török-Illyés Orsolya.

 

Az utolsó bemutatót Szőcs Artur rendezi, Ruzante (Angelo Beolco) Csapodár madárkáját láthatja a közönség Rusznák András, Bálint András, Martinovics Dorina, Lovas Rozi, Pál András és Vilmányi Benett előadásában.

 

Magyar_akac-Trafo
Jelenet Magyar akác című előadásból
Fotó forrása: trafo.hu

A Radnóti Tesla Laborban olyan korábban bemutatott, népszerű produkciók lesznek láthatók, mint az Andrássy Máté-Újvári Milán alkotópáros többszörösen díjazott Elhanyagolt férfiszépségek című mozgásszínházi előadása, Pass Andreától a Staféta-díjas, családon belüli konfliktusokat érzékenyen bemutató Napraforgó című produkció vagy a Mátyás Irén-díjat nyert előadás, Lackfi János Hinták című műve Galgóczy Judit rendezésében. A Trafó Kortárs Művészetek Házával együttműködve lesz látható Kelemen Kristóf, a Radnóti dramaturgja és a képzőművész Pálinkás Bence György Magyar akác című közös előadása, amely számos nemzetközi színházi fesztiválon vendégszerepelt nagy sikerrel, és tavaly elnyerte a Thealter Fesztivál Kritikusdíját.

 

Október 10-én könyvbemutatóval nyitja meg kapuit a Radnóti Tesla Labor. Az idei évadban itt lesz látható Kovács D. Dániel rendezésében Bertolt Brecht Kurázsi és gyerekei című előadás, a Törvényen belül című produkció, valamint Gogol A köpönyeg című elbeszélése alapján készült A Jelentéktelen című előadás Szenteczki Zita rendezésében, Csehov Sirályát pedig Hegymegi Máté viszi színre.

 

A Radnóti Tesla Laborral együtt indul a fiatal rendezők összefogása, a Narratíva. Kovács D. Dániel, Szenteczki Zita, Pass Andrea és Hegymegi Máté alkotóközösségének célja, hogy a 2020/2021-es évadtól egy mobil színházi bázist teremtsenek meg egy kamion pótkocsiján, hogy komplex színházi eseményeket tudjanak megvalósítani olyan helyeken is, ahová színház nem jut el.