fbpx

Hétvégén zárul a MITEM

net_Saigon_0003
Caroline Guiela Nguyen: Saigon


Szombaton a Saigon című francia produkció, rendezése látható 18 órakor a Nemzeti Színház nagyszínpadán francia és vietnami nyelven, magyar és angol felirattal. A Les Hommes Approximatifs (Hozzávetőleg emberek) nevű társulat előadása az avignoni fesztivál sikerprodukciója volt, az elmúlt évben a világ számos pontján bemutatták. Az előadásban a száműzetés, a hontalanság, a nyelvvesztés, családok szétszakadása, szerelmesek kénytelen elválása egyéni sorsokon keresztül jelenik meg a vietnami emigráns Marie-Antoinette párizsi éttermében, ahol a karaoke dalokon keresztül szakadnak fel a múlt emlékei.

net_SvedNyariEjszaka_15
Egy nyári éj Svédországban

Vasárnap 15 órakor az Egy nyári éj Svédországban című produkció Eric Stubo rendezésében látható. A Dramaten, a stockholmi Királyi Drámai Színház előadását a Gobbi Hilda Színpadon svéd nyelven magyar és angol felirattal mutatják be. Erland Josephson színész darabja humoros hangnemben idézi fel Andrej Tarkovszkij utolsó filmjének, az Áldozathozatalnak a forgatását, az orosz rendező és a svéd színészek találkozását.

A MITEM a fesztivált szervező budapesti Nemzeti Színház előadásával zárul vasárnap. A nagyszínpadon 18 órakor a Madách Imre műve alapján készült Az ember tragédiáját, Vidnyánszky Attila rendezését játsszák.

Fotók forrása: Nemzeti Színház

A rovat további cikkei