menyasszonytanc3
Kocsis Dénes és Gubik Petra a Menyasszonytánc című előadásban
Fotó forrása: operett.hu

Az izraeli magyar kulturális évad keretében az Operettszínház művészei, Fischl Mónika, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Langer Soma és Vadász Zsolt adtak ízelítőt a legismertebb szerzők legnépszerűbb operettjeiből Bori Tamás rendezésében. Gálaműsoruk különlegessége volt a Fitos Dezső Társulat néptáncosainak közreműködése, továbbá az, hogy Pfeiffer Gyula zeneigazgató vezényletében, az Operettszínház 44 fős nagyzenekara autentikus magyar népi-zenekarral, az Erdőfű kamarazenekarral is kiegészült.

A Budapesti Operettszínház társulata 2007 óta vendégeskedik Izraelben rendszeresen, a művészek minden évben óriási vendégszeretetnek örvendenek. Nem volt ez másképp idén sem, gálaműsoruk a jeruzsálemi Sherover Theatre-ben március 11-én 800 nézőt, míg a tel-avivi The Israeli Operában 13-án és 14-én összesen 3000 embert varázsolt el.

Operettszinhaz_Izrael
Kiss-B. Atilla főigazgató, Dr. Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, valamint izraeli vendégjátékaink producere, Yehonatan Carmi és a társulat
Fotó forrása: operett.hu

Az izraeli magyar kulturális évad őszi produkciójaként a társulat a Menyasszonytánc című előadással készül. A Kossuth-díjas Jávori Ferenc Fegya klezmer operettje, sztárszereposztásban újra látható a Budapesti Operettszínházban. Az előadást a felújítást követően, szeptemberben bemutatják Tel-Avivban is, hogy az ottani közönséget is elkápráztassák.

A teljes írás az operett.hu oldalon jelent meg.