katona_600x399.png
Katona József Színház: Rozsdatemető 2.0Fotó: Dömölky Dániel

A június 6. és 15. között megrendezendő POSZT versenyprogramját Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor író, dramaturg állította össze a 2018. március 1. és 2019. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Gulyás Gábornak Mispál Attila Balázs Béla-díjas rendező, Zalán Tibornak pedig Csikós Attila író, publicista, dramaturg volt segítségére.
 
A versenyprogramban a budapesti Katona József Színház két előadása is szerepel: Fejes Endre és Tasnádi István Rozsdatemető 2.0 című darabja, valamint Garai Judit Jeanne d'Arc című műve. A Nemzeti Színház is két produkcióval vesz részt a fesztiválon: Georg Büchner Woyzeck című művével és a Gyulai Várszínházzal közös produkcióval, Székely János Caligula helytartója című drámájával.


dikt_600x365.png
Vígszínház: A diktátorFotó: Puskel Zsolt

Helyet kapott a programban az Örkény Színház előadásában Szvetlana Alekszijevics Secondhand című műve és a Radnóti Színház társulatától Székely Csaba 10 című darabja. A Vígszínház Charlie Chaplin A diktátor című művével képviselteti magát a fesztiválon, a József Attila Színház Nagy András Karenina, Anna című produkciójával míg a Pesti Magyar Színház Eugene Ionesco A székek című darabjával érkezik a POSZT-ra.

A versenybe jutott 14 előadás között szerepel még a Bartók Kamaraszínház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciója, a Ványa bácsi, a Vörösmarty Színház előadásában a Kartonpapa, a Csokonai Színház Idióta című előadása, a Szabadkai Népszínház Mi történt Baby Jane-nel? című műve, valamint a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Egy zabigyerek kék háttér előtt történetete.