_kni6257_600x399.png
Karamazov fivérek

Az 1800-as évek végén megölik egy orosz kisváros egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb emberét. A korabeli krimi a mintegy harminc éven belül bekövetkező októberi forradalom egyik előjele.

Oroszországban nem könnyű az élet. A háborúk és a cári fényűzés egyre nehezebb helyzetbe sodorja a vidéki kisváros lakóit. Fjodor Karamazov, a város leghatalmasabb embere kitartásra buzdítja a népet.


_kni6581_600x399.png
Szász Júlia és Szép Domán

Közben fiai hazaérkeznek Moszkvából, hogy jogos örökségüket követeljék tőle. Karamazov ezt nem hajlandó kiadni, mondván, az orosz népnek szüksége van rá. Dmitrij kicsapongó magatartása miatt egyre hírhedtebb. Ivan, a zseniális gondolkodó nyíltan bírálja a fennálló rendszert, amelynek éppen apja az egyik működtetője. A húszéves Aljosa békíteni igyekszik apját és bátyjait, de a helyzet az országban és a Karamazov családon belül is egyre jobban elmérgesedik....

A darabot a Nemzeti Színház fiatal, Kaposváron végzett színművészei játsszák. Mészáros Martin, Szép Domán és Karácsony Gergely a három testvért alakítja, édesapjukat pedig a színház alapító igazgatója, Perjés János jeleníti meg.

Fotók: Spirit Színház