fbpx

A legkreatívabb színházakkal nyitott a POSZT

resztvevok

A szakmai találkozót követően a 2018/2019-as évad Színházat vegyenek! színházmarketing díjai is gazdára találtak a POSZT megnyitóján. A Magyar Teátrumi Társaság által alapított díjra, amely az évad legkreatívabb, legötletesebb marketing- és kommunikációs eszközeit ismeri el, hat kategóriában lehetett pályázni a szinhazbamentem.hu weboldalon, egy kategóriában pedig a konferencia helyszínén neveztek a résztvevő színházak képviselői.

Az évad legjobb színházi plakátja a Győri Nemzeti Színház Sirály című darabjáé lett.

Siraly_b2_plakatterv_v10

A legjobb nyomtatott színházi kiadványban a Budapest Bábszínház ?Szenvedélyünk a báb” témakörben mutatta be az darabjait, repertoárelőadásait és társulatukat.

A Miskolci Nemzeti Színház lett a legjobb színházi weboldal cím birtokosa.

A legjobb videótrailer a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Három nővér című előadásának kisfilmje, amelyet Dezső Norbert, Ferenczi Zoltán és Gábor Botond készített, a trailer zenéje pedig Bocsárdi Magor munkája, aki az előadás zeneszerzője is.

Az évad legjobb színházi széke a József Attila Színházban található, a legjobb büfé pedig a Zenthe Ferenc Színházban.

Idén is díjazták a legsikerültebb színházi ajándéktárgyat. Ebben a kategóriában a Soproni Petőfi Színház óvodásoknak szóló foglalkoztató füzete nyert, amelyben játékos feladatokkal, kifestőkkel mutatják be a korosztálynak szánt bérletes előadásaikat.

program

A felhívásra 113 pályázat érkezett, 39 színháztól. A versenyen indult színházak maguk szavaztak a pályaművekre, természetesen a saját nevezésekre nem lehetett voksolni. A kategóriák győztesei a következő évad marketing kommunikációját segítő nyereményekben részesülnek: színházanként 2 napos marketingképzésen vehetnek részt 2 fővel, valamint lehetőséget kapnak egy-egy Facebook kampány lebonyolítására is.

Az InfoPont, Országos Programajánló Magazin különdíját Az évad legjobb plakátja kategória nevezője, a Vígszínház nyerte el A diktátor című előadás plakátjával.

web_kopf_new_18_bemutatok_diktator3
A diktátor

?A Magyar Teátrumi Társaság nagyon hisz abban, hogy nem csak a ?termékeknek?, a színházi előadásoknak kell kitűnőnek és értékesnek lenniük Magyarországon, hanem a ?csomagolásnak? is. A magyar színházi életben dolgozó kommunikációs szakemberek idén is arról tettek tanúbizonyságot, hogy okos, szellemes, kreatív közösséget alkotnak. A Színházat vegyenek! marketingdíj győztesei pedig a legjobbak között is a legkiválóbbak.

eloadoink

Egy plakát, egy weblap, egy kiadvány, de akár egy kényelmes szék vagy egy vendégszerető büfé rengeteget tesz hozzá egy-egy színház vagy előadás vonzerejéhez és sikeréhez. Azokat díjazzuk, akik a körítést, a ?csomagolást? fejlesztik tökélyre a színházakban? ? mondta el Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

A konferencia részletei, a pályázatok és a Színházat vegyenek! díj nyertesei megtekinthetők a szinhazbamentem.hu weboldalon.

A rovat további cikkei