Két év után az izraeli magyar kulturális évad keretében tér vissza Izraelbe a Recirquel. A társulat A meztelen bohóc című darabját 2017-ben a tel-avivi operaház közönsége és a kritika is lelkesedéssel fogadta.

A Vági Bence rendezte, a kortárs táncot a színház- és cirkuszművészettel ötvöző előadás a bohóc pályafutásának utolsó pillanatait végigkövetve fejti fel a mosolygós, festett álarc mögött rejtőző lélek mélységeit. A produkciót korábban játszották már franciául, spanyolul és lengyelül is, a tel-avivi közönség most újhéber nyelven láthatja az előadást, Egyed Brigitta színésznő erre az alkalomra tanulta meg a szövegét ivritül. A meztelen bohóc az elmúlt években a világ számos országában aratott sikert; bemutatták már többek között Spanyolországban, Hollandiában, Franciaországban és Lengyelországban is. A produkció létrejöttéről 2017-ben film is készült Mi ez a cirkusz? címmel.

Az izraeli magyar kulturális évad március 15. és október 23. között több mint ötven magyar kulturális programot kínál, megszólítva minden korosztályt. A magyar kulturális évadot a magyar-izraeli kapcsolatok újrafelvételének és a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulója alkalmából rendezik meg.

Fotók forrása: mupa.hu