fbpx

Musical a Titanicról

A69I3950_2

A rendező, Somogyi Szilárd számos izgalmas részletet elárult a produkcióról. ?A Titanic musicalt ugyanabban az évben mutatták be, mint a filmet, azonban sok köztük a különbség, például egészen más a központi szerelmi szál: Vágó Zsuzsi és Veréb Tamás karakterei és a köztük szövődő szerelem is egészen más lesz, mint amit korábban ismertünk.” Cselényi Nóra jelmeztervezővel igyekeztünk visszaadni a korhangulatot, ezért nemes anyagokat használtunk, de egy kicsit modernizált vonalvezetéssel. A jelmezek közül a szürrealitást egyedül a Végzet táncosai képviselik: ők sodorják a Titanicot a végzete felé, és élet-halál kérdésekben döntenek, a Sors istennőit idézve” ? mesélte.

A69I4000

A különleges koreográfiákért Barta Viktória felel, a legendás hajót pedig Khell Csörsz varázsolja a színpadra.

A rendező elárulta, hogy a tengerfenéken heverő roncsokról készült felvételek is nagy hatást gyakoroltak a csapatra, melyeknek a felidézése azt az érzetet kelti, mintha már az induláskor kódolva lenne a Titanic végzete, ők pedig csak visszagombolyították volna a sors fonalát.

A69I3932

A musical izgalmas zenéjében folyamatosan érezhető ez a feszültség, de komikus jelenetek is lesznek. A hajó mókamesterét Kerényi Miklós Máté alakítja.

A nagyszabású produkciót összesen hat estén láthatja a közönség augusztusban a Dóm téren.

A rovat további cikkei