chimeros_karoliai_aira_600x398.png
Airos Dance Theatre: A kiméria gyöngyei

Az idei rendezvényen görög, finn, cseh, litván és horvát táncosok előadásait láthatja a közönség a hazai fellépése mellett. A fesztivál négy napja alatt tíz produkció vendégszerepel Miskolcon, a repertoár kialakításánál idén is a művészeti ág sokszínűségének bemutatása a cél.

Egy héttel a négynapos rendezvény előtt, április 16-án az Egyesült Államokból érkezik Miskolcra a houstoni Fly Dance Company, amelynek tagjai az előadás után kétnapos kurzust tartanak a hip-hop iránt érdeklődőknek.


fly_dance_company_600x368.png
Fly Dance Company

A litván Airos Dance Theatre A kiméria gyöngyei című produkcióval lép fel, a görög Tzeni Argyriou egy önéletrajzi szövegen alapuló multimédiás szólóelőadást hoz Miskolcra. Az Állatok farsangja a francia zeneszerző, Camille Saint-Saëns azonos nevű musicalmotívuma alapján készült interaktív táncelőadás 5-12 éves gyermekeknek; a cseh Bara Latalova és társulatának multimédiás előadása a mozgást és a táncot kombinálja videóvetítéssel, az eredeti zenével és hanggal.


alpo_aaltokoski_ali_abbas_600x400.png
Alpo Aaltokoski & Ali AbbasFotó: Alejandro Lorenz. Forrás: aaltokoskicompany.fi

 

Finnországból érkezik az Alpo Aaltokoski Company előadásában Ali Alawad iraki úd lantvirtuóz és Alpo Aaltokoski koreográfus és táncművész közös produkciója, míg a Közép-Európa Táncszínház Anton Lachky Special Society című koreográfiájával készül a Horizont fesztiválra. Horvátországból a Zagrab Dance Company hozza el Moliére klasszikusának, a Tartuffe-nek táncos változatát.

 

A Miskolci Balett a táncfesztiválon mutatja be legújabb előadását, melyet ezúttal Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetője rendez. A Szentivánéji álom ? William Shakespeare színműve alapján ? Barta Dóra első koreográfiája a Miskolci Nemzeti Színházban.

Fellép Miskolcon a Győri Balett is: Sebestyén Bálint Antigoné című koreográfiája Szophoklész drámáján alapul.

Forrás: MTI