Idén június 18. és július 10. között kerül megrendezésre a Budapesti Nyári Fesztivál szezonnyitó Színházi Szemléje a Városmajori Szabadtéri Színpadon, melynek versenyprogramjába hét nem budapesti színház egy-egy szórakoztató előadása kapott meghívást: a Bernarda Alba háza Békéscsabáról, az Édes Anna Csíkszeredáról, a Magyar Elektra Kaposvárról, a Figaro házassága Győrből, a Tóték Miskolcról, a Vitéz Mihály Szombathelyről, és az Istent a falra festeni Debrecenből.

A Színházi Szemle vállalt célkitűzése, hogy a kőszínházak zárása utáni időszakban a nyári színház kategóriáját tágítva, a minőségi szórakoztatás jegyében kínáljon valódi színházi élményt a közönségnek. A programot szakmai és közönség zsűri kíséri figyelemmel, a díjkiosztóra szeptember elején kerül sor. A Városmajori Színházi Szemle a budapesti nyár és fesztiválszezon kiemelkedő közösségi eseménye, ahol nem csak a szakma képviselői találkoznak egymással, hanem a nézők is aktív részeseivé válnak a fesztiválnak.

? Adjon nevet a Színházi Szemlének!

Olyan nevet keresnek, amely a fenti törekvéseket visszaadja, illetve magában foglalja a nyár hívószavait: a sokszínűséget, az élményeket, a szórakozást, a barátokat, az együttlétet, a csillagos eget, a szabadságot, magát a színházat, a best of válogatást és/vagy a legjobbak mustráját.

A kreatív ötleteket és javaslatokat 2015. április 10-ig várják az alábbi elérhetőségen: sajto@szabadter.hu

A nyertes pályázó kétszemélyes Szemle-bérletet és egyéb meglepetéseket kap ajándékba, továbbá meghívást a 2015. évi Színházi Szemle közönségzsűrijébe.

? Legyen Ön a Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos blogírója!

Ha szereti a színházat, van róla véleménye, szeret írni, rendszeresen ír vagy szívesen kipróbálná magát a blogolásban, jelentkezzen pályázatunkra, és kövesse a Budapesti Nyári Fesztivál 2015. évi előadásait. A blogolókat vendégül látják a véleményezésre kiválasztott előadásokon, az írásokat megjelentetik a www.szabadteri.blogspot.hu oldalon, és további meglepetésekkel is készülnek.

Jelentkezni 2015. május 31-ig lehet a pr@szabadter.hu címen: egy rövid életrajz és egy megjelentetett saját cikk linkjének vagy egy legfeljebb 1000 karakteres írásnak a beküldésével.