celldomolki_soltis_lajos_szinhaz_a_cigany_600x400.png
Soltis Lajos Színház: A cigányForrás: soltisszinhaz.hu

A KASZT az amatőr színjátszás első számú seregszemléje. Az idei versenydarabokat 75 produkcióból választották ki.

Szigligeti Ede A cigány című produkciójával érkezik a celldömölki Soltis Lajos Színház, Neil Simon Furcsa párjának női változatát játssza majd a pápai SK Társulat, Jordi Galcerán A Grönholm-módszerét a körmendi Kastélyszínház Társulat adja elő, a házigazda komlói Súgólyuk Színház Francis Veber Balfácánt vacsorára című előadására várja a közönséget.

 


balfacan23_600x400.png
Súgólyuk Színház: Balfácánt vacsoráraFotó forrása: sugolyuk.hu

Versenyez még a székesfehérvári Szabad Színház Mikä Myllyäho Káosz című darabjával, Molnár Ferenc A császárát az erdélyi Érmihályfalváról érkező Móka Színjátszó Kör, Rideg Sándor Indul a bakterház című művét pedig a lendvai LESzSz Társulat adja elő. Henri Charriére Pillangóját a győri Rév Színház és az inárcsi Kb.35 koprodukciójában láthatja a publikum. David Grossman Egy ló besétál a bárba című monodrámáját a pápai SK Társulat, Zalavári András Mese, mese átka címet viselő színművét pedig a veszprémi Alig Színpad viszi színre.


indul_a_bakterhaz_600x399.png
Indul a bakterház a lendvai LESzSz Társulat előadásábanFotó: Gyuricza Ferenc

A tavalyi KASZT versenyprogramjait mintegy 2400 néző látta, az off-programokkal együtt pedig ötezer érdeklődőt vonzott az esemény. Az off-programok között lesz családi nap, Feke Pál és zenekara is fellép a fesztiválon, amelyet négy napon keresztül az igényes jazz is meghatároz majd Varga Gábor jóvoltából.

 

A KASZT minden programja ingyenes, ugyanakkor a versenydarabok látogatása regisztrációhoz kötött.

A seregszemle fővédnöke, Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a KASZT lebonyolításához idén 10 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága, további 2 millió forintot a pedig a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága.

Forrás: MTI