Program:


Murphy's Pub, Pécs, Király u. 2.


június 10.

14:00 Vendégünk: Bérczes László, a Szigorúan ellenőrzött vonatok rendezője

15:00 A pódiumon: Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója

16:00 Beszélgetés Fehér Tiborral, a Nemzeti Színház színészével

 

június 11.

14:00 Vendégünk: Keszég László, az Erdély-Tündérkert rendezője

15:00 Beszélgetés Udvaros Dorottyával, a POSzT díszvendégével

16:00 Interjú Venczel Valentinnal, az Újvidéki Színház igazgatójával

17:00 Beszélgetés a pécsi zenei életről: Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárral, Horváth Zsolttal, a Pannon Filharmonikusok igazgatójával és Balásy Szabolcs zenésszel.

 

június 12., Palatinus Hotel

Pécs, Király utca 5.

 

15:00 Sikeresen pályáztam az NKA-hoz!

Tájékoztató előadás pályázóinkat, illetve leendő pályázóinkat érintő témákról. Részletesen beszámolunk aktuális pályázati felhívásainkról, a Nemzeti Kulturális Alapot érintő jogszabályváltozásokról, a regisztrációs eljárásról, illetve az online pályázati rendszer működéséről. A témákkal kapcsolatos kérdésekre a helyszínen válaszolunk, vagy esetleges problémákra megoldást keresünk.

 

Az előadást tartja: Doncsev András, az NKA alelnöke és Krucsainé Herter Anikó, az NKA Igazgatósága főigazgatója

 

15:30 Tájékoztató előadás a Színház- és Táncművészet Kollégiuma idei évi pályázati döntéséről, stratégiai elképzeléseiről

 

Meghívott előadó: Zalán János, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiuma vezetője

 

16:00 Cseh Tamás Program ? beszélgetés az NKA új könnyűzenei programjáról

 

Cseh Tamás Program

 

A NKA Cseh Tamás Programjának célja a könnyűzenei utánpótlás támogatása, és színvonalas produkciók fellépési lehetőségeinek, külföldi népszerűsítésének elősegítése.

A Program 8 alprogramból áll. Az NKA Cseh Tamás Ideiglenes Kollégiuma induló zenekarok mellett vidéki klubokat, vidéki és kisközösségi médiát, előzenekaros felállásokat, nemzetközi turnékat és promóciót támogat pályázatos formában, a Programiroda pedig a pályázók segítésén túl saját rendezvényeivel és kutatásaival a zeneipar minden szegmensét megszólítja zenei menedzsment workshopjaival, jogdíjfizetést ösztönzésére irányuló kutatásával, valamint könnyűzenei örökségünk értékeinek megőrzésére irányuló tevékenységével.

vendégek: Nemulass zenekar, Szalai Attila, mentor és Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője

 

Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok fellépése

 

június. 6., 20:00, Sétatér

Budapest SKA Nu-Jazz Orchestra

 

A 2011-ben Budapesten alakult, nyolctagú zenekarunk nagyon szereti a funky, a rock, a latin, a drum&bass, a reggae, a jazz és a SKA zenét. "Nagyon szeretünk stílusokat összekeverni, akár egy ismert világsláger dallamait felhasználva, és hangszertudásunkat megmutatva megszólaltatni a dalokat élőben a színpadon." - vallják.

 

zenekar tagjai:

Dudás Viktor, Bartók Máté, Báthori János, Fodor András, Pécsváradi Attila, Skerlecz Gábor, Tempfli Erik, Wéber Zsófia

 

június 12., 20:00, Sétatér

Nemulass

 

"Szevasztok! A duhaj, lendületes koncerteket szeretjük, ahol kedvére vígad a közönség! Dalaink magyar nyelven íródnak és az egyetlen koncepciónk, hogy ez így is maradjon. Zenénk a szövegvilágból megálmodott hangulatot festi meg, megkötések nélkül. Így garantált a fordulatos, tarkabarka dallamvilág!" - így fogalmaz magáról a zenekar.

 

zenekar tagjai:

Tamás Áron András, Tekauer Léna, Kerekes Enikő, Barta Zsolt, Molnár Csanád, Meidl András, Bicsánszky Panna