fbpx

Rendhagyó drámapedagógiai óra Ács Tamással

p1140647.jpg_p39x
Forrás: www.soproniszinhaz.hu

Ács Tamás összesen 22 helyre viszi el egyszemélyes színházi előadását, melyet ő szerkesztett, rendezett meg. Járt már Győrben, Mezőörsön, Fertődön és Sopron több oktatási intézményében. Most felénél jár ez a turnéja. A Pázmán lovag nem csak Arany János művéről szól, hanem igazi irodalmi, történelmi kirándulás egyben ? a diákok betekinthetnek az adott korszakba, annak zenei, lovagi világába, felvillan előttük Galeotto Marzio, Mátyás király barátja, történet írója, és Heltai Gáspár, reformátor, szépíró, aki például a magyarok étkezési szokásairól beszél.

p1140648.jpg_0xcz
Forrás: www.soproniszinhaz.hu

Ács Tamás külön Facebook-oldalt hozott létre az előadáshoz, így az iskolák és a diákok oda fel tudják tölteni azokat fotókat, videókat, amelyeket készítenek a rendhagyó iskolai óra keretében, amikor is mindenki szabadon használhatja a mobiltelefonját. Így jön létre egy 21 századbeli, igazi interaktív, szórakoztató és gazdag 45 perces közös játék, amely emlékezetes élményt nyújt a fiataloknak.

p1140652.jpg_zfz4
Forrás: www.soproniszinhaz.hu

Ács Tamás a Soproni Petőfi Színház színésze abban különleges, hogy neki van a legtöbb témát feldolgozó önálló estje, egyszemélyes színháza a teátrum társulatában. Ezekből elvitte már a diákoknak Gogol egyik legismertebb művét, az Egy őrült naplóját, játszotta számukra Babits Mihály Jónás könyvét és Franz Kafka Jelentés az akadémiáról című monodrámáját. A Pázmán lovag ennek a sorozatnak a folytatása.

Forrás: soproniszinhaz.hu

A rovat további cikkei