fbpx

Sikeresen zárult Magyarország részvétele a 6. Velencei Gyermekkarneválon

A kecskeméti küldöttséget és Magyarországot Paolo Baratta, a Velencei Biennále elnöke is köszöntötte, a megnyitón részt vett Balatoni Monika a Velencei Biennále nemzeti biztosa, valamint Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya.

bienn2015

A magyar programok középpontjában Kecskemét város híres szülöttje által kifejlesztett módszer, a Kodály-módszer állt. Emellett Leskowsky Hangszergyűjtemény munkatársai és művészei számos színes és változatos programmal népszerűsítették a magyar művészeti és népzenei hagyományokat.

Többek között: Leskowsky Hangszergyűjtemény művészei workshopot, az Aurin Leánykar tánc- és népzenei bemutatót tartott. Bárki megismerkedhetett a hangszerkészítés rejtelmeivel, a karneváli hangulathoz illően pedig a gyermekek kecskeálarc mögé is bújhattak.

bienn20152

Szilágyi Áron zenésztársaival játékos foglalkozáson mutatta be a helyi érdeklődőknek a dorombozást és pár különleges ütőhangszert. Szoboszlay Eszter animációs filmrendező és Szabó Anett, a Kecskemétfilm Kft. munkatársa rajzfilmes játékokat játszottak a gyerekekkel, valamint bemutatásra került a ?Magyar népmesék? több epizódja is, az olasz gyermekek nagy örömére.

 

A magyar programokra és a kecskeméti fiatalok előadására szintén több ezren látogattak el a rendezvény ideje alatt, így hazánk bemutatkozása 6. Velencei Gyermekbiennálén sikeresen zárult. A művészeti hagyományaink méltó képviselete mellett bebizonyosodott, a magyar kultúrát nem csupán Budapest jelenti.

A rovat további cikkei