Harisnyás Pippit a mai anyukák generációja nagyon jól ismeri a népszerű gyerekregényből. A kalandos történet sokaknak okozott vidám perceket, hiszen a kissé neveletlen, szabad szellemű Pippivel állandóan történik valami, de az esze és a szíve mindig a helyén van. Főhősünk árva gyermek, aki néha égben lévő édesanyjával beszélget, édesapját pedig, aki eltűnt egy tengeri viharban, hazavárja. Egyedül él tehát, egy pöttyös ló, és Nilsson úr, a majom társaságában.

pippi1

Harisnyás Pippi története arra ösztönözte a színházat, hogy a darab főpróbájára hátrányos helyzetű gyermekeket hívjon meg, és a színpadi előadás idejére egy kis derűt csempésszen a mindennapjaikba. “Pippinek nagyon fontos üzenete van: a szabadságról szól, arról, amivel mi felnőttek sokkal kevésbé merünk élni, mint a gyerekek. De Pippitől elleshetünk mást is: derűlátást és optimizmust. Ő képes arra, hogy minden nehéz, s

zomorú vagy rossz történést a jó oldaláról lásson, és jóra változtasson” ? ez a rendező, Novák Eszter hitvallása.

 

A meghívott gyermekek a következő intézményekből érkeznek:

Aga Gyermekotthon, Cseppkő Gyermekotthon, Hűvösvölgyi Gyermekotthon, Károlyi István Gyermekközpont és hátrányos helyzetű gyermekek a Belügyminisztérium szervezésében.

 

A zenés gyermekdarab hazai ősbemutatóját Novák Eszter rendezésében láthatják az érdeklődők, a főbb szerepeket Soltész Bözse, Ágoston Péter, Holecskó Orsolya, Bede-Fazekas Szabolcs, Benkő Nóra, Gáspár Tibor, Dániel Vali, Pavletits Béla és Jegercsik Csaba alakítja. A darabot élő zenei kísérettel adják elő a Pesti Magyar Színház művészei és a Színiakadémia növendékei.