Oleg_Spigin_2
Oleg Spigin egyedülálló trapézszámot mutat be
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

A Repülőcirkusz című előadással a közönség élőben megtapasztalhatja azt a varázslatos világot, amelyet Tim Burton Dumbó című mozifilmjében is láthatott, hiszen Kristóf Krisztián, a mostani műsor rendezője szakértőként dolgozott az amerikai animációs filmben. Habár a nyári műsornak dramaturgiailag semmi köze nincs a filmhez, közös pontokat mégis felfedezhet a néző. A Repülőcirkusz koreográfusa például Szabó Réka, aki szintén szerepelt a Dumbóban.

Jana_Posna
Jana Posna kutyás száma
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

A szeptember 8-ig látható új műsor egy hagyományokhoz hű, tradicionális előadás, amelynek címadó produkciója Daniel Golla repülő attrakciója. A többszörös fesztiválgyőztes Mongol Cirkusz Társulat izgalmas ugrókötélszámmal és golyókon egyensúlyozó dobóakrobata produkcióval lép fel.

Mongol_Cirkuszi_Tarsulat_-_Marionettes_Dream
A Mongol Cirkuszi Társulat ugrókötélszámmal készül
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

Rúdugró akrobatákat is láthat a közönség a műsorban, a Trio Dandy a műfaj egyik legkiemelkedőbb csoportja: többféle hármas szaltós ugrást mutatnak be biztonsági kötél és szivacs nélkül. Jana Posna ? aki szintén szerepelt a Dumbó című filmben ? az ember és állat feltétlen szeretetét és bizalmát mutatja be idomított uszkárjaival.

Trio_Dandy_1
A Trio Dandy rúdugró akrobatái
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz
Az előadásban a magyar cirkuszművészet egyedüli képviselőiként a Trio Sárközi zsonglőr produkciójában a gyorsaság és az elegancia ötvöződik. Oleg Spigin egyedülálló Washington-trapézszámának köszönhetően soha nem látott veszélyt és kockázatot élhetünk át. A Trio Arabey gúlaszámában a nőiesség, a szépség és az erő dominál.
Trio_Arabey_1
A Trio Arabey műsorában a nőiesség, a szépség és az erő dominál
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz
A Fővárosi Nagycirkusz hivatásos táncosokból álló tánckara szintén a kornak megfelelő jelmezekben táncol charlestont, swinget és keringőt a látványos bevonuláskor, a fináléban, valamint a műsorszámok között.

 

Az előadás legnagyobb sztárja a világhírű olasz bohócduó, Famagalli és Daris. A Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál aranyérmes bohócait először sikerült Magyarországra csábítani. Fumagalli, eredeti nevén Natalino Giovanni Huesca szerepelt Federico Fellini 1970-es Bohócok című filmjében. Karaktere azon ritka bohócok közé tartozik, aki nem a közönséget bevonva nevettet meg, hanem saját maga a komikum tárgya.

Fumagalli_1
Fumagalli, a bohóc
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

A cirkuszban az elmúlt években nagyon sok előadást teltházzal játszottak, ez részben annak is köszönhető, hogy számos alkalommal megpróbálták bevonni a társművészeteket, például az irodalmat, a zenét és a bábművészetet is. Bíznak benne, hogy a klasszikus cirkuszi alapokhoz visszaforduló előadás is hasonlóan sikeres lesz.