MSZ_Evadnyito_20190821__Zalan_Janos
Zalán János

Zalán János igazgató a változásokról és az elvégzett nyári munkákról beszélt. A Sinkovits Imre Színpadon felújították a klímát, a színház vendégszobáját, az irodaépületet és tíz öltözőt. Megújult a régi színésznapközi, a Gobbi-klub, így a hangszigetelésnek, a padlófűtésnek és egyéb extráknak köszönhetően ott a színházi munkák mellett nyilvános beszélgetéseket, könyvbemutatókat, drámapedagógiai és érzékenyítő diákprogramokat lehet tartani. A díszletraktárból mintegy ezer köbméternyi használhatatlan díszletet, bútort szállíttattak el, így az átlátható és tágas lett.

A_Gobbiklub
A Gobbi-klub

A 2006-ban elhunyt Kossuth-díjas színművész, Agárdy Gábor emlékére alapított Agárdy-emlékláncot idén Rancsó Dezső kapta a társulat művészeinek titkos szavazata alapján.

A Magyar Színház társulatához szerződött Szatmári György és Csiby Gergely. A Kaposvári Egyetem ötödéves hallgatói közül, Cserhalmi György osztályából nyolc fiatal a színházban tölti szakmai gyakorlatát.

Csiby_Gergely_a_Gobbiban
Csiby Gergely

Augusztus 23-án indul a Tom Sawyer kalandjai, ahogyan azokat Becky Thatcher elmeséli című új produkció próbafolyamata a Sinkovits Színpadon, augusztus 26-án kezdődik a Rumini nagysikerű előadás felújítása: a címszereplő Csiby Gergely lesz, és szinte egészében változik a szereposztás is. Az első előadás szeptember 8-án lesz.

Augusztus 30-án a Magyar Színházban lesz az Országos Színházi Évadnyitó, a Kaszás Attila-díj átadója és az MMA Színházművészeti Tagozatának konferenciája Párbeszéd a színház jövőjéről címmel.

Pavletits_Bela
Pavletits Béla

Szeptember 2-án kezdődik a Holnapelőtt című új darab olvasópróbája. Ez az előadás Horváth Illés rendezésében az Európai Színházi Konvenció (European Theatre Convention) Ifjú Európa III. elnevezésű projektjének keretében jön létre.

Eperjes_Karoly

Szeptember 9-től folytatódik Deres Péter és Vidovszky György PIN:okkió című darabjának próbafolyamata, amelynek bemutatójával szeptember 28-án a nagyközönség számára is elkezdődik az új évad a Magyar Színházban.

Forrás: Pesti Magyar Színház

Fotók: Juhász Éva