Besenczi Árpád igazgató a szeptember 3-ai évadnyitó társulati ülésen elmondta: október 5-én rendezésében Francis Veber Bérgyilkos a barátom című vígjátékát láthatja a közönség, október 19-én pedig családi musicalt mutatnak be; Tolcsvay László és Müller Péter Isten pénze című művét Bal József állítja színpadra. A novemberi bemutató a karácsonyi ünnepkörhöz, az ünnepváráshoz kapcsolódik: a nézőket Sütő András Advent a Hargitán című színművével várják, az élő népzenével bemutatott színpadi művet Dér András rendezi. A 2019-es esztendő első bemutatója Müller Péter A Vihar kapujában című dráma lesz. A Stúdió színpadon nagy sikert aratott darabot az új évadban Gergye Krisztián rendezésében a nagyszínpadon játssza a társulat ? ismertette Besenczi Árpád.


7271._600x399.png
Caligula helytartójaFotó: hevesisandorszinhaz.hu

 

Elmondta: februárban az Abigél című színjátékkal folytatódik a bemutatók sora, Szabó Magda azonos című regényéből készült színpadi adaptációt Halasi Imre rendezi. Az évad végén klasszikus William Shakespeare-drámát tűznek műsorra, A windsori víg nők című vígjátékot Csiszár Imre rendezi ? fűzte hozzá a színházigazgató. Kitért arra is, hogy szeptember 6-án a Pesti Magyar Színházban a Caligula helytartója című előadást mutatja be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Sztarenki Pál rendezésében. Hozzátette: a művészeti vezető távozott a színháztól. ?A magánéletben olyan feszültségek keletkeztek júniusban, amiket nem tudott tolerálni?, ezért a továbbiakban nem kíván együttműködni Sztarenki Pállal. Személyes döntésének ? amelyről még júniusban tájékoztatta a fenntartó zalaegerszegi önkormányzatot ? kizárólag magatartásbeli okai voltak, Sztarenki Pállal semmilyen szakmai nézeteltérése sem volt, a színpadon kiválóan tudtak együtt dolgozni ? közölte Besenczi Árpád.

 

Beszámolt arról is, hogy a Tantermi deszka elnevezésű középiskolás színházi programsorozat a korábban már bemutatott előadásokkal folytatódik. Madák Zsuzsanna dramaturg, színházi nevelési szakember a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, munkáját Mihály Péter vette át: ő lesz az összekötő a színház és az iskolák között és az ő feladata lesz az előadások ?karbantartása?, új produkciók létrehozása ? mondta el Besenczi Árpád. Kiemelte, hogy a középiskolás színházi program olyan értéket jelent a színháznak, amelyet nem szabad feladni, hanem folytatni kell.


esp_4860_1600x1082_600x405.png
Hevesi Sándor SzínházFotó: zalaegerszegturizmus.hu

 

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: a Hevesi Sándor színház előadásainak nagyon jó visszhangja van, és a magas, 84 ezres nézőszám is ezt az elismerést tükrözi. A politikus szólt arról is, hogy fontosnak tartja, hogy több támogatást kapjon működésre, az előadások színpadra állítására a teátrum.

 

További részletek ITT találhatók.

 

Forrás: MTI