vadmez_olvasoproba_600x400.png
Vadméz olvasópróbaFotó: Pénzes Kristóf

A Platonovot alakító Ötvös András ezt mondta a darabról: ?Tragikus, hogy az emberek 97%-a teljesen felesleges kisebbségi komplexusban szenved. A próbák során arra jöttem rá, hogy a Vadméz főhőse is képtelen szeretni magát, és ezáltal a körülötte lévőket. A nárcizmus és az önutálat között vergődik, miközben az összes hódítása és játszmája arra megy ki, hogy kétségbeesetten összekapkodja a szeretet másoktól. Az ember a szeretetre lett életre teremtve, és mi ezt fogjuk megmutatni az előadásban is!?


laszlo_lili__grisnik_petra__ullmann_monika_600x400.png
László Lili, Grisnik Petra, Ullmann Mónika az olvasópróbánFotó: Pénzes Kristóf

?A Vadméz egy érzelmi hullámvasút, és én az ilyen darabokat szeretem. Lehet sírni és nevetni rajta, meg lehet döbbenni bizonyos részein, együtt lehet érezni a karakterekkel, sőt azt is lehet, hogy eltartunk magunktól egy-egy szereplőt. Mindenki bemutatja a saját markáns, emblematikus személyiségét az elején. Azt például nagyon jó megnézni, hogy mondjuk, egy úriasszony hogyan vetkőzik ki magából, és hogyan hagyja maga mögött az eleganciáját?? ? mesélte az Anna Petrovnát alakító Ullmann Mónika.


vadmez_1_600x400.png
Fotó: Takács Attila

A darab rendezője, Znamenák István jegyzi. Ő jegyzi az előadás különleges díszletét is, amely folyamatos változásával egyre közelebb hozza a színpadon zajló eseményeket jelenünkhöz, akárcsak a Cselényi Nóra által megálmodott, látványos jelmezek is. A kettőjük által létrehozott kivételes atmoszféra remek alapul szolgál a színészeknek arra, hogy a komikus szituációkon keresztül rájöjjenek: elég egyetlen egyszer átverni azt, akit szeretünk: onnantól kezdve lehetetlen szabadulni a hazugságok szőtte hálóból.

Az előadás sszereplői: Ötvös András, László Lili, Mészáros Máté, Ullmann Mónika, Radnay Csilla, Nagy Dániel Viktor, Grisnik Petra, Pataki Ferenc, Papp János, Ficzere Béla, Fellinger Domonkos, Takács Zalán