fbpx

A vígjátékok legjavát láthatjuk a VIDOR Fesztiválon

egy
Jaj, Istenem!

Hirtling István a filmként már nagy sikert aratott játékszíni produkció, az Életrevalók főszereplője lesz, míg Kaszás Gergő a Pinceszínház előadásával, Tasnádi István Paravarietéjével érkezik a fesztiválra.
Kerekes Évát a Patika című előadásban láthatjuk viszont; megnézhetjük és végignevethetjük Gryllus Dorka és Kálid Artúr remek párosát a Gólem Színház kétszereplős szatírájában; a Jaj, Istenem!-ben, a Varsói melódia című örökzöld szerelmi játékban pedig Tompos Kátya varázsolja el a közönséget.

1198
Varsói melódia

Az idei VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramja izgalmas újítással bővült: ettől az évtől kezdve zenés színpadi játékok is nevezhettek, melyek közül a beválogatott produkciók egy részét már láthatta a közönség. Közéjük tartozik a Menopauza, a Tanulmány a nőkről és Nyitott ablak, A férfiak a fejükre estek, a Csoportterápia, valamint a Púpos.
A Rózsakert idén először a VIDOR ideje alatt is nyitott kapukkal áll: a Mennyei hang! a Játékszínből augusztus 27-én, a Szabolcs megye lordjai és a miladyk, Nagy Sándor, Gubik Petra, MÁZS, Janza Kata, Dolhai Attila, Szerényi László szereplésével pedig augusztus 29-én mutatkozik be.

meno
Menopauza

Nagy visszatérők nevével éppúgy találkozhatunk, mint új utakat kereső fiatalokkal. Az előbbire példa Mohácsi János, aki az Örkény Színház Patika című produkcióját jegyzi, Bagó Bertalan, az Emberi hang rendezője, vagy a Nyíregyházára mindig hazatérő korábbi igazgatók, Verebes István és Tasnádi Csaba.
Az első perctől az utolsó percig kacagtató komédiák biztos kezű mestere Cseke Péter (Ne most, drágám), a szinte minden műfajban otthonos Horgas Ádám (Életravalók), valamint Béres Attila, aki most A király beszédét állította színpadra.

patika_2
Patika

Szabó Máté az Orlai Produkciós Iroda Woody Allen-adaptációját, a Férjek és feleségeket hozza el; Vörös Róbert a János vitéz daljáték születéséről mesél; Kiss Csaba pedig a Házasság Palermóban című előadást rendezi. Találkozhatunk idén is színészként dolgozó rendezővel (Kocsis Gergely, a Varsói melódia színpadra állítója), valamint határon túlról érkező nagyszerű alkotókkal, például Sebestyén Abával.

A szerzők listája is rendkívül széleskörű: klasszikus és kortárs magyar szerzők éppúgy jelen lesznek, mint ismert vagy újdonságnak számító külföldi alkotók. Az idén 140 éve született Móricz Zsigmond az Újszínház Sári bíró című produkciójával elevenedik meg.

15bfc027ea3d53
Férjek és feleségek

A programban valóban mindenki megtalálhatja a kedvére való előadást, szórakoztató produkciót a klasszikus bohózattól a fanyarabb hangvételű tragikomédiákig és az egyedi látásmódú, műfaji határokon átívelő produkciókig.

A rovat további cikkei