a_nagy_gatsby.jpg
A nagy Gatsby filmváltozata

A Vígszínház nagyszínpadán új zenés darab születik A nagy Gatsby címmel. F. Scott Fitzgerald azonos című regénye színpadi változatának zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét és dalszövegeit Vecsei H. Miklós, a színpadi adaptációt ifj. Vidnyánszky Attila írta, aki az előadás rendezője is egyben.

Szintén a nagyszínpadon láthatja a közönség Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Eszenyi Enikő rendezésében. A darabot mintegy húsz év után tűzi újra műsorra a Vígszínház.

Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátéka Zsótér Sándor rendezésében látható a nagyszínpadon, Spiró György Honderű című komédiáját pedig a Pesti Színházban mutatják be, Valló Péter rendezésében.

Lev Tolsztoj Anna Karenina című műve szintén a Pesti Színházban látható ? Tolsztoj remekét Roman Polák, a Szlovák Nemzeti Színház rendezője állítja színpadra.
 
A bemutatók között szerepel J. M. Synge A nyugati világ bajnoka című műve is, Rudolf Péter rendezésében. A II. Richárd című drámával folytatódik a Vígszínház Shakespeare-sorozata. Az előadást a nemzetközi hírű kolozsvári alkotó, Tompa Gábor rendezi.