A PopUp Produkció 2017-ben indult. Szeretnék elérhetővé tenni a színházi élményt mindenki számára, és olyan helyekre és terekbe is be akarják azt vinni, ahol korábban nem volt jelen. Állandó előadásaikon felül olykor egyszerűen csak felbukkannak valahol, hogy „rendszer- és térfüggetlen” színházat csináljanak.

„A PopUp Produkció egy izgalmas, projektalapú kezdeményezés, folyamatosan mozgásban van, hiszen nincs sem fix helyszíne, sem állandó társulata. A mobilitás és a diverzitás jegyében találkozni szeretnénk mindazokkal, akik nem »életvitelszerűen« színházba járók. Szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni az élményt, egyfajta lelki átmozgató edzés keretein belül használni a tereket és energiákat, és kihozni a fényre, illetve megmutatni a modern színházat” – mondta Bakonyi Alexa színésznő, a PopUp Produkció alapítója.

A PopUp Produkció a Nyáry Krisztián munkái alapján készült Így viszik át című előadással debütált, azóta pedig a legkülönfélébb helyszíneken fordultak meg: egyebek között etűdöket vittek a City Matiné napközbeni bulisorozatába, showroom-színházat csináltak az Annadaubnernek és csatlakoztak a Margó fesztivál éjszakai programjaihoz. Most azonban új fejezet kezdődik a társulat és az ACG életében is, hiszen augusztus végétől a reklámügynökség földszinti tere ad otthont a produkció legnépszerűbb előadásának.

Az együttműködés kezdeteként a PopUp Produkció a Varga Lóránt jegyezte Egykutya című darabot adja elő.

Ezzel az ACG most először lesz az a nappali, ahol négy, harmincas évei elején járó fiatal – az Egykutya karakterei – viszontlátja egymást nyolc évvel azután, hogy kiköltöztek a közös, régi titkokkal és feszültséggel teli kollégiumi szobából.

A PopUp produkció az ősz folyamán további előadásokkal készül az ACG-ben, amelyet 2017-ben az év irodájának választottak. Az ügynökség – melynek belső tereit fiatal alkotók munkái díszítik – a kezdetek óta támogatja a kortárs művészetet, legyen szó dizájnról, divatról és mostantól már a színházi életről.

Az előadást három alkalommal, augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 1-jén tekinthetik meg az érdeklődők.

Képek: ACG Reklámügynökség