A hangverseny azért kapta ezt a rendhagyó címet, mert egy súlyos vírusfertőzés következtében szívátültetésen átesett kislány felépülésének egyik legfontosabb jele a tökéletes szívhang. Ezt a kislányt szeretné segíteni a zenekar.

Az édesanya, aki egyedül neveli kislányát, gyermeke rehabilitációja alatt sajnos nem tud dolgozni. A támogatói jegyekből befolyt összegből szeretnék az életkörülményeiken javítani, jobb és biztonságosabb környezetet teremteni a kislány számára.

A zenekar minden tagja és hangszere érte és neki muzsikál. A muzsika hangja és a zenekedvelő közönség együtt teheti a család életét szebbé.

A karitatív célú koncert nemcsak az adománygyűjtést hivatott szolgálni, hanem értéket képvisel és értéket teremt. A hangverseny olyan kulturális küldetéssé vált, amely egy nemes cél érdekében szerveződött. A Szívhang koncert sikerének záloga a közösség összefogása.

Tfirst Péter koncertmester a Szentendre és Vidéke című újság megkeresésére elmondta: „Lehet, kicsit romantikusan hangzik, mi tényleg egy szerenáddal készülünk, egy fiatal lánynak szóló, hosszabb-rövidebb klasszikus »slágerekből« összeállított üzenetet küldünk. Belecsempésztük a programba persze azokat a műveket is, amelyek éppen most a mi kedvenceink, és bízunk abban, hogy ezek az érzelmeink magukkal ragadják a közönséget is.”

Nyitókép: a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Forrás: lfkz.hu