Az önmagát elsősorban utazó társulatnak tartó színházi közösség megnyitja ajtaját a közönség előtt, akik a raktár- és próbahelyből kialakított szobaszínházban izgalmas előadásokat kapnak.

Volt itt már ilyen – mondta Szinovál Gyula, a Szép Ernő Színház igazgatója –Fellépett itt Solti Ádám a Non Stop-pal, Szepesi Ricsosz az Archív Company-val, Andorai Péter is adott már koncertet. Bemutattuk Poliakof: A természet lágy ölén című darbját, Neil Simon: Napsugár fiúk című vígjátékát. Fellépett Farkas Tamás az Egy kis XX. század című pódiumműsorával, volt itt monodráma is: Ditzendy Attila: Született október 23-án című darabját Kántor Müller Zsófi adta elő. És fellépett Rékai Nándi is József Attila-műsorával, mely most márciusban újra látható lesz.”

Átlagosan 40-50 nézőt tud befogadni a hely, de ez minden műsor esetében változó. Ami biztos: a szobaszínház-jelleg minden esetben megmarad, ígéri Szinovál Gyula.

Az a tapasztalatom – és remélem, jól látom – , hogy van igény egy ilyen jellegű színházi műhelyre. Szeretnénk ezeket az előadásokat rendszerbe szedni, tradíciót csinálni belőlük. Bízom benne, hogy a közönség is így gondolja majd.”

Az előadásokra egységesen 3000 forintos támogatói jegyek kaphatók, melyből 1000 forint levásárolható a színház büféjében, amolyan „kötelező fogyasztás” jeligével.

A szervezők az így befolyt összegből fedezik a közreműködők tiszteletdíját, a fennmaradt összeget pedig a Szép Ernő Színház működésére, a próbaterem (Pódium) fenntartására fordítják.

Az első előadásra március 6-án, pénteken 19 órakor kerül sor. Stefo Nantsou és Tom Lycos Kövek című darabját egy valós történet ihlette: két fiú egy autópálya felüljárójáról köveket dobál az útra, és egy autós halálát okozza. A kétszemélyes színdarab a fiúk további sorsát követi, a bírósági tárgyaláson át egészen az ítéletig.