Szent Miklós napján a babonák és a lehetséges képzetek birodalma nyílik meg a Grand Caféban, ahol Orosz Fanni kiállítása és Szőcs Petra költő, filmrendező zenés kötetbemutatója várja az érdeklődőket.

December 6-án 6 órakor nyílik Orosz Fanni Lehetséges képzetek című kiállítása. A kiállított sorozat a jelenlét észlelésén, egy kozmikus keresésen keresztül térképezi fel a külső és belső imaginatív terek kamera nélküli leképzésének, valamint a fénnyel való játéknak a lehetőségeit. Az alkotó a Szegedi Tudományegyetem grafika szakán végzett, 2022 óta a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagja. A tárlatot Héjja János zenei közreműködésével Szabó Eszter nyitja meg.

A szokatlan hangulatú miklósolás Szőcs Petra A gonosz falu legszebb lakói című verseskötetének bemutatójával folytatódik. Este hét órától a Ráolvasás zenés irodalmi sorozat huszadik epizódjában a költőként és filmrendezőként is ismert Szőcs Petrával Bencsik Krisztina beszélget, majd a szerző improvizatív melodikus dallamok kíséretében olvassa fel verseit.

A naplójellegű feljegyzéseket, szürreális balladákat és abszurd rövidverseket is tartalmazó új kötetben babonák és rémálmok keverednek családi emlékekkel és mindennapi megfigyelésekkel. A huszadik Ráolvasáson Lengyel Zoltán, a Grand Cafét működtető alapítvány kuratóriumi tagja, zenész gondoskodik az aláfestő zenéről.

Fotó: Takács Borisz