audience-1835431_960_720
Fotó: pixabay.com

?A két nap során mintegy húsz előadó lép fel két nagy sátorban, a látogatókat magyar italokkal és ételekkel, rock cirkusz vidámparkkal, motoros felvonulással és lóversennyel is várjuk? ? mondta Necz István főszervező a fesztivál július 25-ei sajtótájékoztatóján. A programban szeptember 8-án mások mellett a Piramis, a Beatrice, a Skorpió és a Firkin, másnap a P. Mobil, a Karthago, a Kalapács és Deák Bill Gyula ad koncertet. Mint elhangzott, a belépés a 14 év alattiaknak ingyenes, a Kincsem Parknál több mint nyolcszáz ingyenes parkolóhelyet biztosítanak, a Puskás Ferenc Stadion közlekedési csomóponttól pedig ingyenes buszjáratok szállítják a helyszínre a fesztiválozókat.


beatrice.jpg
Fotó: rockfesztivalbudapest.hu

 

Kalapács József énekes úgy fogalmazott, hogy a hazai rock évtizedek óta kiszorult a Hajógyári-szigetről a külföldi fellépőkhöz képest és örömteli, hogy egy olyan rendezvény szerveződik, amely éppen a műfaj magyar képviselőire fókuszál. Szigeti Ferenc, a Karthago vezetője, gitárosa arról beszélt, hogy zenekara 38 éve változatlan felállásban működik és ma is nagy az érdeklődés irántuk. Nemcsók János ?Csoki?, aki kilenc éve az 1975 óta létező Piramis énekese, másfél órás időutazást ígért a szeptember 8-ai koncertre, olyan nagy slágerekkel, mint a Szállj fel magasra, a Ha volna két életem vagy az Ajándék.


karthago_u__j_csoportke__p_logo__val_la__ngokkal_600x363.png
Fotó: rockfesztivalbudapest.hu

 

Závodi János gitáros az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy jól megfér egymás mellett a Piramis zenekar a három eredeti taggal, Gallai Péterrel, Köves Miklóssal és vele, valamint a Piramis évek formáció, amelyben Révész Sándorral ketten szerepelnek fiatal zenészekkel kiegészülve. Necz István főszervező kitér arra, hogy szeptember 8-án pénteken, a Rockfesztivál Budapest első napján több mint ötven motoros részvételével felvonulást tartanak a belváros és a Kincsem Park között.

 

A rendezvényről bővebb információ a www.rockfesztivalbudapest.hu oldalon található.

 

Forrás: MTI