A 2012-ben hagyományteremtő kezdeményezésként elindított Parti-Túra ? Szolnoki Szimfonikus Nyár fesztivál kezdettől fogva óriási közönségsikert aratott. A nyáresti koncertek magas nézőszáma kétségkívül arról árulkodik, hogy a színvonalas komolyzenei hangversenyek napjainkban is tömegeket tudnak megmozgatni.

 

Az idei koncertsorozat augusztus 13-án veszi kezdetét, és 27-én int búcsút a nyárnak. A nézők ez alkalommal három estén át élvezhetik a muzsika örömeit, és gazdag palettáról válogathatnak, hiszen a filmzene és az orgonamuzsika mellett helyt kap ez alkalommal a sokak által kedvelt operett műfaj is.

szimfonikusok

 

A Tiszai Hajósok terére várja közönségét augusztus 13-án a szimfonikus zenekar. Ekkor egy nem mindennapi szimfonikus parádé részesei lehetnek a fesztivállátogatók, ugyanis Varnus Xavér orgonaművész közreműködésével és Izaki Maszahiro vezényletével egy nagyszabású orgona estet hallhatnak zenekari kísérettel.

 

A zenekar 26-án a Széchenyi városrészbe költözik, ahol a filmzenék világába röpíti el hallgatóságát. A népszerű Cinemagic-koncerten a nagysikerű Walt Disney-produkciók zenéi hangoznak majd el, illetve John Williams legnépszerűbb filmzenéi, mint például a Csillagok háborúja, az Indiana Jones vagy a Superman. A muzsikán keresztül találkozhatnak a nézők Rockyval és a rózsaszín párduccal, de a koncert folyamán zenében megidéződik a Mission Impossible hangulata is.

Masza

 

A fesztivál záróprodukcióját, 27-én ismét a Tiszai Hajósok terén élvezheti a publikum. Ez alkalommal az operettek kedvelői kerülnek reflektorfénybe, ugyanis Johann Strausz Denevér című operettjének kosztümös, koncertszerű változatát láthatja majd a nagyérdemű Cser Ádám vezényletével.

 

A programokra a belépés díjtalan!