fbpx

Szólugas, magyar és francia kártya újragondolva

A Budapesti Metropolitan Egyetem művészhallgatóinak munkái láthatók a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa standján, a Bécsi Design Héten.

A Bécsbe látogató érdeklődők itt ismerhetik meg először a Budapesti Metropolitan Egyetem és Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program együttműködésének eredményeként megvalósuló művészeti, tervezőgrafikai, formatervezési alkotások munkafolyamatát, hátterét és kreatív ötleteit. Ezek az alkotások az első olyan munkák, amiket az idén létrehozott új szervezeti egység, a METU Concept Agency valósított meg. A Concept Agency megalakításával a METU az oktatásmódszertanához igazodó kreatívipari projekteket gondoz úgy, hogy a hallgatók már a képzésük alatt, a gyakorlatban hasznosítják a megszerzett tudásukat.

A most megszületett alkotások között vannak például magyar és francia kártyák újragondolt dizájnnal vagy a szavak lugasa, egy olyan különleges installáció, amely természetes vagy mesterséges fényt használ a pozitív érzésekkel teli szavak földre vetítésére. A szólugas speciális adatfelismerő funkcióval rendelkezik, amelynek segítségével információt tudhatunk meg az oda látogatókról.

Fotók forrása: Noguchi

A rovat további cikkei