fbpx

Szombaton indul a Tünet Együttes online sorozata

Február 27-én, szombaton elindul a Tünet Retrospektív sorozat, amelyben a társulat különböző korszakaiból hét előadás lesz online megtekinthető.

Az első bemutatott produkció a Karc című darab lesz 2004-ből. A szombati előadásokat a rákövetkező szerdán ismétlik. Mindkét nap reggel kilenc órától éjfélig elérhetőek az előadások. Hét olyan előadást választottak a Tünet Együttes különböző korszakaiból, amelyekről úgy ítélték, hogy videófelvétele online is élvezhető.

Február 27-től minden szombaton egy újabb archív felvételt nézhetnek meg az érdeklődők a https://online-tunetegyuttes.jegy.hu/#/event rendszerén keresztül, a következő szerdán pedig, aki lemaradt róla, bepótolhatja az online színházi élményt. A nyitóprogram a Karc című előadás, amely magával hozta a társulatalapítás ötletét és ezzel elindította a Tünet Együttes mostanra 17 éves történetét.

A darab két színész és három táncos közösen alkotott műve, amely a hétköznapok apró mozzanatait, jelentéktelennek tűnő kliséit, rutinná merevedő közhelyeit mutatja be. A produkció létrejöttében minden résztvevő alkotótársként működött közre. A további előadásokról a Tünet Együttes honlapján tájékoztatják a közönséget.

A társulat január végén üres nézőtér előtt bemutatta Afterparty című legújabb darabját, amelyet a tervek szerint, ha a színházak újra kinyithatnak, május elején élőben láthat a közönség a Trafó nagyszínpadán.

Nyitókép: Karc, forrás: a társulat Facebook oldala

A rovat további cikkei