fbpx

Szombaton lesz a Kolibri Színház évadnyitó fesztiválja

Szeptember 5-én rendezi meg a Kolibri Színház egész napos, ingyenes évadnyitó fesztiválját, amelyet ezúttal kizárólag szabadtéren, a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett tartanak meg.

A hagyományt követve idén is a báb- és utcai előadóművészek fogadják a közönséget a Jókai téren. A Kolibri Fesztivál idei vendégfellépői között szerepel a veszprémi Buboréka Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a miskolci Csodamalom Bábszínház, valamint a Kereplő és az Aranyszamár Színház.

A házigazda Kolibri Színház a TODA – A csoda gyereknyelven című produkcióval várja a legkisebbeket. Az előadások között, a korábbi évekhez hasonlóan, a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata teljesíti a gyerekek kívánságait.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, a 2011-ben elhunyt Kemény Henrik emléke köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója volt. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Kolibri Színház művésze, Nizsai Dániel Pulcinella éneke című produkciójában és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg.

Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. A Kolibri Fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek.

Az érdeklődők a fesztivál részletes programjáról a Kolibri Színház honlapján tájékozódhatnak.

Nyitókép: jelenet a TODA – A csoda gyereknyelven című előadásból. Fotó: Szlovák Judit.

A rovat további cikkei