Július 15-én rendezik a Libegők Éjszakáját. Az országos rendezvényhez idén hat helyszín csatlakozott, köztük Budapesten a Zugligeti Libegő.

A július 15-én nyolcadik alkalommal megvalósuló eseményen idén hat helyen lehet késő estig libegőzni. A helyszínek között van a Zugligeti Libegő mellett a mátraszentistváni Sípark, a lilafüredi Libegőpark, a sástói Oxygen Adrenalin Park, az eplényi Síaréna Vibe Park és a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark, amelyek szombaton éjjel is nyitva lesznek.

Eplényben működik az ország egyetlen négyüléses libegője, itt csillagles lesz a Bakonyi Csillagászati Egyesülettel. Mátraszentistvánon Forster Jakab festőművész kiállítása és éjszakai fáklyás túra várja az érdeklődőket.

A Zugligeti Libegő drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között 262 méter a szintkülönbség. Hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig Budapestre kínál egyedi kilátást. A felvonó egész évben működik, de éjjel csak a Libegők Éjszakáján jár.

Nyitókép: a Zugligeti Libegő. Fotó: Mónus Márton / MTI