A koncertsorozatot azzal a céllal hozták létre, hogy megmutassák, milyen színes és szerteágazó a vokális zenekultúra ma is Magyarországon. A Voices of Budapest formációinak egy része kizárólag ezekre az alkalmakra áll össze. Az eseményeket műfajilag is a sokszínűség jellemzi, hiszen például a Madách téren klezmer zene, a Szépművészeti Múzeumnál híres operadarabok, míg a Várkert Bazárban sanzonok hangzanak majd el.

Első alkalommal a közönség sanzonokat hallgathat a Várkert Bazár Gloriette-jénél, majd klezmer muzsika csendül fel a Madách téren, Klein Judit és a Haverim előadásában. A Városháza parkban a Folkfonics koncertjét hallhatja a közönség, majd ismert operettdarabok hangzanak el. Az első szombati programsorozatot operabetétek zárják a Szépművészeti Múzeum előtt.

A közreműködők között találhatjuk többek között Frankó Tünde, Fülöp Zsuzsanna, Szilágyi Éva és Sudár Gyöngyvér operaénekesnőket, Busa Tamás, Egri László és Káldi András operaénekeseket, Klein Judit énekesnőt, Bardóczy Attila színművészt, Turcsányi Janka és Mezei Pál zongoraművészeket, Veér Csongor hegedűművészt, valamint Berec Péter harmonikaművészt.

Nyitókép: Folkfonics, fotó forrása: az együttes Facebook-oldala