A magyar dizájn és a képzőművészet két, nemzetközileg elismert eseménye – az MDDÜ által szervezett 360 Design Budapest és az Art Market Budapest – 2022 őszén még több különleges programmal várja az érdeklődőket a Bálna Budapest épületében.

Az Art Market Budapest és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 2021-ben indította útjára együttműködését. A 360 Design Budapest kiállítás idén ősszel ismét különleges programsorozattal várja az érdeklődőket, a kortárs képzőművészet és a kortárs dizájn sokszínű formában fonódik össze.

A művészeti életben és a műtárgypiacon egyaránt jól ismert jelenség a képzőművészet és a dizájn közötti átjárhatóság és kapcsolódás. Az immár második alkalommal megvalósuló partneri együttműködés kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy a kortárs művészetekre nyitott közönség figyelmét hatékonyan hívja fel a két terület közötti kapcsolódási pontokra, valamint elősegítse a szinergiákból fakadó lehetőségek kihasználását.

Az Art Market Budapest október 6.
és 9. között 12. alkalommal látja vendégül Budapesten a kortárs művészet iránt
érdeklődő hazai és nemzetközi közönséget. Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb
nemzetközi kortárs képzőművészeti vására az eddigi jelentkezések alapján közel
30 országból mintegy 120 kiállító választékát mutatja be a Bálna Budapest
épületében, a művészeti seregszemle ezúttal is számos tematikus
kísérőeseménnyel egészül majd ki.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a 360 Design Budapest eseménysorozatot immár harmadik alkalommal rendezi meg október 3. és 9. között a Bálna Budapestben. A hazai és regionális dizájnszcéna szereplőit felsorakoztató válogatás a tárgyakat kreatív, innovatív módon mutatja be a közönségnek. Az esemény célja a magyar és regionális tervezők ismertségének széles körű növelése és a hazai dizájnmárkák nemzetközi piacra lépésének segítése. A kiállításhoz eseménysorozat kapcsolódik, a partnerek többek között előadások, kerekasztal-beszélgetések, exkluzív tárlatvezetések szervezésében, a kommunikációs tevékenységek összekapcsolásában, a hazai és nemzetközi szakmai véleményvezérek megszólításában is együttműködnek.  A partnerség egyik leghangsúlyosabb eleme az a szakmai találkozó, amely Inside Art & Design néven kifejezetten a művészet és a dizájntárgyak világának összefüggéseit járja körül nemzetközi előadók közreműködésével, kerekasztal-beszélgetésekkel és tárlatvezetésekkel.

Nyitókép: a Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest kiállítása. Forrás: MDDÜ