A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál videóversenyt hirdet húsz év alatti fiataloknak, mert a szervezők hisznek abban, hogy az alkotás pozitív hatással lehet a fiatalok érzelmi jóllétére. A kezdeményezés mellé olyan neves művészek álltak, mint Puskás-Dallos Peti és az Azahriah-dokumentumfilmet is rendező Mazzag Izabella. A verseny témáit két gyerekbarát márka, a Lego és a Topjoy adta.

Kép forrása: Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági FIlmfesztivál
Kép forrása: Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál

A Cinemirán minden évben három különböző témában alkothatnak a fiatalok. A szervezők legfeljebb másfél perces filmeket várnak három kategóriában. A fesztivál saját témája idén a boldogság, a Lego ötlete nyomán a kis filmesek saját galaxisukat fedezhetik fel, de a Topjoy jóvoltából arról is készülhet mozgókép, hogy a fiatal alkotóknak mit üzen a Topjoy-kupak.

A nyertesekről olyan zsűritagok döntenek majd, mint Puskás-Dallos Peti zenész, Hollósi Jázmin influenszer, online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film- és videóklip-rendező, az Azahriah-dokumentumfilm készítője. A zsűri tanácsa: a filmek legyenek egyediek, személyesek, és saját gondolatok, érzések töltsék meg őket.

Egyénileg és csapatban, akár több kategóriában is lehet nevezni, ennek határideje augusztus 31. A győztesek Aranymókus szobrot, filmes eszközbérlési lehetőséget, Prezi-előfizetést, Play VR-belépőt és mozijegyeket nyerhetnek. A legjobb alkotásokat október 13-án nagy vásznon vetítik a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválon.

A Cinemira Filmfesztivál vezetője Lakos Nóra, a Habot jegyző rendező. Második nagyjátékfilmje, a Véletlenül írtam egy könyvet című családi vígjáték 2025-ben érkezik a mozikba.

További információ itt található.