A Papp László Budapest Sportarénában 2016-ban megrendezett 70 rendezvény 90 eseménynapot jelentett a látogatók számára, és az egyes produkciók az előkészületekkel, próbákkal együtt 200 napot töltöttek a házban ? közölte az Aréna.

Az éves látogatói szám csaknem 20 százalékkal emelkedett 2016-ban, jóval meghaladva a korábbi években jellemző félmilliós vendégszámot. A vendégszám növekedésének köszönhetően 11 olyan esemény vált teltházassá, amelyeket a jegyértékesítés elindításakor kisebb kapacitásra terveztek, sőt több művész duplázni is tudott.

Érdekesség, hogy pontosan 50-50 százalékos arányban voltak az idei évben hazai és a külföldi fellépők. Az Aréna rendezvényei között 57 százalék voltak koncertek, 17 százalék vállalati események, 14 százalékban sportesemények, 12 százalékban pedig kiállítások.

A szolgáltatások terén újdonságnak számít majd, hogy jövőre telefonos applikáció segítségével is be lehet mutatni a jegyet a belépéskor.

A 2017-es év is bővelkedni fog sztárfellépőkben ? az alábbiakban közlünk néhányat:

ZORÁN ? ARÉNA 2017

Háromévnyi szünet után, 2017. február 18-án Zorán újra a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik. A kihagyhatatlan dalok mellett megszólal néhány a ritkábban játszottak közül, és ugyanúgy örülhetünk majd az igazán régieknek, mint a legújabb szerzeményeknek. A koncert alcímeként megjelenő ?Unplugged? kifejezés azt jelzi, hogy a dalok jobbára akusztikus hangszerelésben szólalnak meg, és jó néhányban vonósnégyes színesíti majd a hangzást.

zoranarena

 

KONCZ ZSUZSA ? ?JÓ, LEGYEN ÚJRA ARÉNA!?

Koncz Zsuzsa igazi állócsillag a magyar popzene egén, dalai minden korban aktuálisan a mához szólnak ? ráadásul egyáltalán nem elérhetetlen legenda, hiszen koncertjeivel folyamatos és eleven kapcsolatot tart fent közönségével. A páratlan karrier újabb állomásaként 2017. március 11-én tizenegyedik alkalommal lép színpadra a Papp László Budapest Sportarénában.

A Vadvilág című lemez megjelenését követően az énekesnő minden idegszálával a nagykoncertre készül. Mindig eseményszámba menő fellépéseit kezdettől fogva alapos munka előzte meg, és ez most sincs másként. A tavaszi nagykoncerten bemutatkozik az új lemez, de természetesen hallhatunk olyan régi, nagy kedvenceket is, amelyektől Koncz Zsuzsa az lett, aki: ünnepelt, rajongott sztár és közvetlen, őszinte előadó.

koncz_zsuzsa_arena

 

BRUNO MARS

A többszörös Grammy-díjas, milliós lemezeladásokkal büszkélkedő énekes újabb városokkal egészítette ki a közelmúltban bejelentett, jövő évi turnéját ? köztük Budapesttel, ahol 2017. május 30-án lép színpadra. Az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadóját a teljes turnén Anderson. Paak és zenekara, a The Free Nationals kíséri: ők nyitják majd az estét előzenekarként.

Bruno_Mars_-_Main_photo_-_Pub1_-_Kai_Z_Feng

LINDSEY STIRLING

A hegedű csodálatos hercegnője visszatér: Lindsey Stirling továbbra is rettenthetetlen, mindig mer nagyot álmodni. A saját neve alatt 2012-ben kiadott album megjelenése óta eltelt négy évben az elektronikus zene impresszáriója lett. Legújabb turnéja 2017. február 27-én érkezik a Papp László Budapest Sportarénába. Elképesztő sikerű videói és turnéi közben készült el új albuma a Brave Enough, mely érettebben ugyan, de elődje fonalát igyekszik felvenni. A történet ott folytatódik, ahol a Shatter Menél abbamaradt. A balerina kitört a hógömbből, így most egy új világban új örömökkel és új félelmekkel szembesül. A színpadon mindig kecses, lehengerlő amerikai művésznő koncertjeit világszerte nagy várakozás övezi. Lindsey Stirling egyedi előadóstílusa, bája és lehengerlő energiái ismét rabul ejtik az Aréna közönségét.

LindseyStirling

 

TANKCSAPDA

Pályafutása egyik legnagyobb show-jára készül a Tankcsapda 2017. április 28-án. A zenekart az Aréna küzdőterének közepére helyezett színpadon igazán közelről láthatja és hallhatja a közönség az év legütősebb rockkoncertjén. Az újításairól híres Tankcsapda igazán különleges koncertet álmodott a Papp László Budapest Sportarénába. ?Régi vágyunkat valósítjuk meg egy középre helyezett színpaddal? ? meséli Lukács Laci. ?Láthattunk hasonlót külföldi előadóktól és mindig szimpatizáltunk a gondolattal, hogy egyszer mi is a küzdőtér közepéről a közönségünkkel közösen énekeljük a dalainkat.? A fedett fesztiválhangulatú produkció természetesen különleges élményt nyújt majd a nézőknek, akik a zenekart a szokásosnál közelebbről élvezhetik az Aréna bármely ülőhelyéről vagy a kibővített küzdőtérről egyaránt.

tankcsapda_arena

 

JOSÉ CARRERAS

A legendás tenor új fellépőként utolsó világ körüli turnéjának keretében hazánkba is ellátogat. Az ?A Life in Music? című koncertjével 2017. január 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Az este során José Carreras életpályájának fotói jelennek meg a képernyőn, melyek méltóképpen illusztrálják majd a dalokat, életének a dallamát.

JoseCarrerasGimenez

 

HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE

A koncert 2017. január 21-én látható az Arénában. A Magyar Virtuózok Zenekar előadásában megrendezendő a Harry Potter és a bölcsek köve filmzenei koncert a Harry Potter-koncertsorozat első előadása. Az esemény során a szimfonikus zenekar élő háttérzenét biztosít a teljes film vetítése alatt. A közönség előtt nagy felbontású, 12 méter átmérőjű vásznon kel újra életre a film varázslatos világa, miközben a zenekar John Williams feledhetetlen zeneműveit játssza.

hp_arena

 

MIREILLE MATHIEU

A francia sanzon-énekesnő 2017. március 17-én együttese kíséretében ad koncertet a Papp László Sportarénában Budapesten. A budapesti koncerten elhangzanak a legendás előadóművész legismertebb dalai, mint a Mon credo, a Qu?elle est belle és a Mon bel amour d?été is. A karizmatikus énekesnőt gyakran hasonlítják Edith Piafhoz.

mireille_arena

Fotók: Aréna-események Facebook-oldala