fbpx

Sztárszereposztással debütál a Chicago Szegeden

A hazai színházi világ neves alkotóinak, változatos műfaji háttérrel rendelkező, elismert művészeinek közreműködésével mutatja be John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű musicaljét, a Chicagót a Szegedi Szabadtéri.

A Béres Attila rendezésében készülő Chicago augusztus 12-én debütál a szegedi Dóm téren – a világhírű musical és a szabadtéri fesztivál történetében is első alkalommal. 

A főszerepekben óriási népszerűségnek és nem csekély szakmai elismertségnek örvendő művészekkel találkozhat majd a közönség.

A revüsztár és kettős gyilkos Velma Kelly szerepében Ónodi Esztert láthatjuk, akit Billy Flynn ügyvédként Nagy Ervin képvisel majd a Dóm tér színpadán. Morton Mama dögös börtönőrszerepében Janza Kata tér vissza Szegedre. A színművészek nem először lépnek a Szabadtéri színpadára. Nagy Ervin a Leányvásár és a Marica grófnő operettekben mutatta meg sokoldalú tehetségét. A Jászai Mari-díjas Ónodi Eszter olyan nagyszabású prózai előadásokkal látogatott a napfény városába, mint a III. Richárd és Az ember tragédiája; Janza Kata pedig közönségkedvenc musicalekben volt látható: a Rudolf, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Jekyll és Hyde, az Elfújta a szél, az Apáca Show és az Elisabeth főbb szerepeiben.

A Chicago sztárszereposztását a csillagtetős színpadon idén bemutatkozó művészek teszik teljessé.

Március elején az alkotók 150 tehetséges jelentkezőből választották ki a Domján Edit-díjas Czakó Juliannát, aki a hírnévre vágyó Roxie Hart szerepében csatlakozhat az előkelő szereplőgárdához. A Jászai Mari-díjas Mészáros Máté – aki jelenleg a Hotel Margaret, A Séf meg a többiek című sorozatokban is látható, de feltűnt többek közt a Kincsem és a Seveled című mozifilmekben is – Amost Hartot, Roxie jóravaló, ám kissé hiszékeny férjét alakítja majd.  A Konferanszié szerepében pedig a stylist, műsorvezető, látványtervező Lakatos Márk foglalja egységbe és közvetíti a pergő eseményeket.

Az előadás egészen egyedi koncepcióval közelíti meg a világszerte ismert, de a Szabadtérin még sosem játszott történetet. Béres Attila rendezésében nemcsak az igazságszolgáltatás és a show-biznisz olvad egybe a színpadon, de beemeli legsajátabb hétköznapi valóságunkat, a paneldzsungelek érzelmileg is sivár miliőjét. Reflektál a darab központjában álló 15 perc hírnév problémakörének legmaibb vonzataira, univerzális mondanivalója mellett is sok izgalmas megoldással kikacsintva a „kis magyar valóságra”.

A meglepetésekkel teli előadást hat estén láthatják majd a Szegedi Szabadtéri nézői, és augusztus 20-án ez a produkció zárja majd a 2022-es évadot a Dóm téren.

Fotók: Szegedi Szabadtéri Színház

A rovat további cikkei