Az előadást a Pesti Broadway Alapítvány és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában, Kerényi Miklós Gábor rendezésében mutatják be.

A musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ér, s ezen belül Levi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el. A Levi’s Story zenei érdekessége, hogy a zeneszerző, Jávor Ferenc nem tért el a Budapest Klezmer Band védjegyévé vált zenei stílustól, de a musicalben van country, müncheni sördal, valamint mai jellegű musicalszám ugyanúgy, mint orosz–német népzenei alapokból felépített kettős vagy kisebb kórus.

Levi Strauss életét még sehol sem dolgozták fel. A rendező, Kerényi Miklós Gábor közel kilenc éve tervezi bemutatni a darabot. „Ez a produkció nem hiába kapta a világsiker musicalja szlogent, hiszen a farmernadrágnál keresve se találhatnánk ismertebb ruhadarabot. Remélem, hogy az előadás külföldre, Izraelbe és Amerikába is eljut.”

Jávor Ferenc a sajtótájékoztatón elmondta, úgy érzi, olyan erős a történet, hogy ez az előadás a világ bármelyik színpadán megállná a helyét. Müller Péter Sziámit, a dal szövegíróját megrázta Kállai István, a darab egyik megálmodójának elvesztése, akihez régi barátság fűzte. Hozzátette, a halála előtt már félig kész volt a darab librettója. „Jávor Ferenccel külön öröm együtt dolgozni és dalt írni. Fellengzősnek tűnhet a világsiker kifejezés, de itt a történet nagyszerű, Jávor Ferenc legalább olyan jó, mint bármelyik Broadway-zeneszerző, engem meg majd valaki jól lefordít angolra.”

Az előadás főszerepeit Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Szulák Andrea és Módri Györgyi alakítják. A produkció ősbemutatója 2022. július 15-én lesz a Siófoki Szabadtéri Színpadon. Ezt követően Fertőrákoson láthatják a nézők az előadást, ami októberben érkezik a Veszprémi Petőfi Színház színpadára.

Nyitókép: Veszprémi Petőfi Színház/Budapest Eye