Sose halunk meg, Koltai Róbert filmje (1993): Koltai Róbert komédiája keserédes iróniával és a nagy krémesevéssel a rendszerváltó korszak legsikeresebb alkotása volt. Koltai a magyar filmet egy feledhetetlen főhőssel, Gyuszi bácsival gazdagította, a csupa szív, talpraesett vállfaárussal, aki maga volt az élet hercege, és minden női szívet meghódított. A Nagy utazás Presser Gábor megejtően szép előadásában azóta is az egyik legtöbbet játszott filmzene.

Csinibaba, Tímár Péter filmje (1997): Kicsit szomorkás a hangulat, de a szerelem susu bolondság. Az örök közönségkedvenc zenés film a nosztalgiázás mellett a hatvanas évek fergeteges karikatúrája – nem csoda, hogy félmillió nézővel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere volt. Újrahangszerelt slágerei a Kispál és a Borzzal, Cseh Tamással és Gálvölgyi Jánossal sokáig vezették a toplistákat.

Megdönteni Hajnal Tímeát, Herczeg Attila filmje (2014): Több mint százezer nézős, szókimondó romantikus komédia, melyben Osvárt Andrea más életre vágyó szupermodellt, Simon Kornél tutyimutyi jófiút és Szabó Simon tapló, fukszos, susogó mackós producert alakít. A történet kiindulópontja a 15 éves érettségi találkozó, ahol kiderül, hogy még mindig mindenki ugyanazt akarja: megdönteni Hajnal Tímeát.

A Nemzeti Filmintézet által tavaly indított platform, a Filmio egyedülálló kínálattal várja a nézőket. Napjaink elvárásaihoz igazodva kiváló minőségben érhetők el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat azóta is hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathatnak az online filmfogyasztók a Filmión, mely okostévé-alkalmazásokon keresztül is elérhető.