A Góbé 15 – Müpa Live lemez december 15-én jelenik meg, de a rajongók már kaphattak egy kis ízelítőt az októberben megjelent Azért se képében, most pedig itt a Korcs átdolgozott, élő verziója, pont úgy, ahogy a zenekar müpabeli születésnapján elhangzott.

A Korcs a második bemutatott dal a zenekar jövő héten érkező koncertlemezéről, amelyet a csapat 15. születésnapján rögzített a Müpában. A felvételek különlegessége, hogy a zenekar több, műfajokon átívelő vendéggel lépett fel, a most megjelenő Korcs egy fúvóskvartett és egy ütős közreműködésével szólal meg. A Góbé az évet december 20-án zárja a Gödör Klubban, ahol először lehet kézbe venni a koncertlemezt bakeliten, a fellépés után pedig közös táncház várható.

„Az egyik kedvenc dalom már eredeti formájában is az Élem lemezről. Szinte az egész dal egy nagyon egyszerű hiphop lüktetésben mozog, persze rengeteg kiállással, ritmikai töréssel megtűzdelve, amibe belesimulva viszont a különböző tekerő riffek egyfajta Black sails-es fantasy-szerű atmoszférát teremtenek” – meséli a dalról Hegyi Zoltán, a Góbé nagybőgőse. – „Az új, élő verzión ütősökkel és fúvóskvartettel (Hargitai Péter – trombita, Veres-Székely Apor – harsona, Cseke Dániel, Babcsán Bence – szaxofonok) egészítettük ki az apparátust. A fúvós hangszerelést főként a tekerőszólamokra, valamint a különböző kiállások hangsúlyozására építettük fel, de a rengeteg background fújás mellett azért egyszer-egyszer reflektorfénybe is kerülnek. Ilyen például a dal közepén lévő korcsos dallam, ahol az altszaxofon duplázza a hegedűt. Összességében ezektől az extra összetevőktől teljesen megváltozik a dal hangulata az eredetihez képest, a fúvós felrakások egészen big bandessé emelik a hangzást, amit Sárkány Berci perkázása még exkluzívabbá tesz. Nagyjából ezt a hangképet céloztuk meg, úgyhogy én nagyon imádom az új verziót is.”

A 15. születésnap koncertjét vinyl formában is kiadják majd, árulta el a zenekar énekese, Várai Márton. A lemez először a Góbé évzáró koncertjén lesz elérhető, december 20-án a Gödör Klubban. Az évzáró koncert különlegessége, hogy utána egy pörgős táncházat rendeznek, amelyhez bárki csatlakozhat.

Bővebb információ a koncert Facebook-eseményén érhető el.

Nyitóképen a Góbé. Fotó: Komróczki Dia